11 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 15 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ


Εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί, το νέο διδακτήριο για την στέγαση του 15ου Γυμνασίου-Λυκείου Λάρισας στη συνοικία της Νέας Πολιτείας. Τα εγκαίνια τέλεσε ο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιος παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού μέσα σε μια ατμόσφαιρα χαράς και συγκίνησης και με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.


Ο κ. Κ. Αγοραστός αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και τους καθηγητές τόνισε: «Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα σχολείο πρότυπο. Ένα σύγχρονο και λειτουργικό οικοδόμημα που πολλοί θα ήθελαν να έχουν στις πόλεις τους. Διαθέτει κλειστό Γυμναστήριο με ξύλινο παρκέ, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, διπλά εργαστήρια φυσικής-χημείας και ηλεκτρονικών υπολογιστών, σύγχρονες αίθουσες και όλες εκείνες τις προδιαγραφές που θα κάνουν τους μαθητές του να απολαμβάνουν τη μαθητική τους ζωή κάθε μέρα».
Απευθυνόμενος στους μαθητές και τους καθηγητές ο περιφερειάρχης ανέφερε: «Εσείς έχετε σήμερα μια ιστορική ευθύνη γιατί είστε οι πρώτοι που θα χρησιμοποιήσετε το σχολείο αυτό. Εσείς θα δημιουργήσετε τα πρότυπα και τον οδικό χάρτη λειτουργίας αυτού του χώρου. Οι επόμενοι θα μιμηθούν εσάς, γι’ αυτό πρέπει να διαφυλάξετε και να φροντίσετε το σχολείο αυτό που θα αποτελεί το δεύτερο σπίτι σας»
Κλείνοντας ο κ. Αγοραστός είπε στους μικρούς μαθητές: «Εμείς να ξέρετε ότι σας εμπιστευόμαστε, πιστεύουμε σ’ εσάς και είμαστε περήφανοι για εσάς. Είστε το οξυγόνο της ζωής και οι φορείς νέων ιδεών. Να ξέρετε ότι επιθυμούμε να γινόμαστε κοινωνοί κάθε καλής ιδέας που έχετε και κάθε προσπάθειας που ξεκινάτε, ώστε να μπορούμε να συντελέσουμε σ’ αυτή. Ξέρουμε ότι οι στιγμές είναι δύσκολες. Όμως πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα σήμερα από εδώ, ένα μήνυμα ανύψωσης της δημόσιας παιδείας, γιατί όλα είναι θέμα παιδείας. Και μπορούμε όλοι μαζί να αδράξουμε την ευκαιρία που μας δίνει η παιδεία, γιατί η γνώση είναι δύναμη και το κλειδί της επιτυχίας σας στον κόσμο του αύριο». 
Ο κ. Κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στο ιστορικό του σχολείου, το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται στις 11 Σεπτεμβρίου του 2008 από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, με πόρους του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και προϋπολογισμό 6.000.000 ευρώ. Το Δεκέμβρη του 2010 οι εργασίες διεκόπησαν απ’ την ανάδοχο κοινοπραξία λόγω μη εξόφλησης του 4ου και 5ου Λογαριασμού. Έτσι το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ τον Οκτώβριο του 2011 για να μπορέσει να ολοκληρωθεί ακριβώς μετά από τέσσερα χρόνια δηλαδή στις 11 Σεπτεμβρίου του 2012.
Το σχολείο αυτό διαθέτει και ένα ακόμη πλεονέκτημα το γεγονός ότι βρίσκεται σε μια περιοχή με γήπεδα και πλατείες αλλά και το κολυμβητήριο το οποίο προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Ο περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρώην Νομάρχη κ. Λουκά Κατσαρό καθώς το έργο σχεδιάστηκε και ξεκίνησε επί θητείας του στη π. Νομαρχία, όπως και τον Δήμαρχο Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη ο οποίος συνέβαλλε στην παραχώρηση του οικοπέδου, ζητώντας όμως να ασφαλτοστρωθεί το συντομότερο δυνατό ο δρόμος μπροστά απ’ το σχολείο και να κατασκευαστούν και τα πεζοδρόμια. Παράλληλα ευχαρίστησε για την ολοκλήρωση του έργου τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την κατασκευάστρια εταιρεία.
            Απ’ την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου δήλωσε: «Πρόκειται για μια σημαντική μέρα καθώς στην έναρξη της νέας διδακτικής περιόδου ένα νέο πρότυπο σχολείο παραδίδεται στη μαθητική κοινότητα. Από το 2008 μέχρι σήμερα γίναν πολλές προσπάθειες και μεγάλος αγώνας για να είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε αυτό το σύγχρονο σχολικό οικοδόμημα ολοκληρωμένο. Ζήσαμε από κοντά με όλους όσους παρακολουθήσαν την εξέλιξη του έργου, την αγωνία όταν ο ΟΣΚ σταμάτησε τη χρηματοδότηση και αναζητούσαμε εναλλακτικές λύσεις μέχρι να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Θέλω να ευχαριστήσω τον π. Νομάρχη κ. Λουκά Κατσαρό για τον σχεδιασμό και την θεμελίωση αυτού του σχολείου καθώς και τις Τεχνικές Υπηρεσίες μας για τη δουλειά που έκαναν εδώ. Ελπίζω επίσης το σχολείο αυτό να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να λειτουργήσει και ως Λύκειο, γιατί έτσι σχεδιάστηκε. Θέλω να ευχηθώ και στα παιδιά και στους καθηγητές καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη και να έχετε στο μυαλό όλα ότι όλα ξεπερνιούνται με αισιοδοξία και με προσπάθεια».
Η διευθύντρια του 15ου Γυμνασίου κα Ασπασία Κασίδα ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και εξέφρασε τη ικανοποίηση της που το σχολείο αυτό ολοκληρώθηκε χαρακτηρίζοντάς το «κόσμημα για την περιοχή». «Μετά από είκοσι χρόνια συστέγασης με το 1ο Γυμνάσιο τα παιδιά θα έχουν το δικό τους σύγχρονο κτίριο» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Το κτίριο περιλαμβάνει: Υπόγειο εμβαδού 946 μ2 με 13 αποθήκες και 1 λεβητοστάσιο, Ισόγειο εμβαδού 927 μ2 με α) γυμναστήριο (αποδυτήρια, γραφείο Γυμναστή, Ιατρείο, Αποθήκη οργάνων), β) διδακτήριο (7 αίθουσες διδασκαλίας, 1 εργαστήριο χημείας, 1 εργαστήριο Η/Υ, WC μαθητών, WC καθηγητών, γραφείο διευθυντή, γραφείο καθηγητών, κυλικείο, 1ος Όροφος εμβαδού  1153 μ2 (Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, φουαγιέ, 7 αίθουσες διδασκαλίας, 1 εργαστήριο χημείας, 1 εργαστήριο Η/Υ, WC μαθητών, WC καθηγητών, γραφείο διευθυντή, γραφείο γραμματείας), 2ος όροφος εμβαδού 946 μ2 (8 αίθουσες διδασκαλίας, 1 εργαστήριο χημείας, 1 εργαστήριο Η/Υ, WC μαθητών, αποθήκη)
Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ζήσης Γρηγορίου, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Χρήστος Λιάπης, η Περιφερειακή δ/τρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κα Κωνσταντία Πράντζου οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Σάκης Παιδής, Αγγέλα Βαγενά, ο π. Νομάρχης κ. Λουκάς Κατσαρός, ο δ/ντης Τεχνικών Έργων κ. Χρήστος Λυτροκάπης, στελέχη των Τεχν. Υπηρ. Της Π.Ε. Λάρισας, το διδακτικό προσωπικό του σχολείου, γονείς και μαθητές, οι εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !