6 Αυγούστου 2012

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ


Οι εγγραφές στα τμήματα Νομικής (Οικογενειακό & Εργατικό Δίκαιο) και Νεότερης Ιστορίας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου στη Λάρισα ξεκίνησαν!
Οι σπουδαστές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το τμήμα της Νομικής θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αξιόλογους επιστήμονες – ακαδημαϊκούς από το χώρο της Νομικής, οι οποίοι μέσα από 26 διαλέξεις θα αναφερθούν στους σημαντικούς τομείς του Εργατικού και του Οικογενειακού Δικαίου. 


Πιο συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για τις συνθήκες εργασίας, το ωράριο εργασίας, τη μερική απασχόληση, την εργασία ορισμένου χρόνου και την απόσπαση των εργαζομένων, την ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη των εργαζομένων, όπως στις περιπτώσεις ομαδικών απολύσεων και μετεγκατάστασης επιχειρήσεων. Ακόμη, θα ενημερωθούν για τους θεσμούς που ρυθμίζουν τις οικογενειακές και διαπροσωπικές σχέσεις: τη σύναψη και τη λύση του γάμου, τις προσωπικές και περιουσιακές σχέσεις μεταξύ συζύγων, τις σχέσεις μεταξύ γονέων και τέκνων, την πατρότητα, την υιοθεσία καθώς και τους  θεσμούς επιμέλειας αδυνάμων προσώπων.

Ο κύκλος διαλέξεων στο αντικείμενο της Νεότερης Ιστορίας του Ελευθέρου Πανεπιστημίου αποτελεί ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο εγχείρημα καθώς επιχειρεί να καλύψει μέσα από 26 διαλέξεις-μαθήματα τις βασικότερες πολιτικές, θεσμικές, και κοινωνικές εξελίξεις του 20ού αιώνα στην Ελλάδα καθώς και των διεθνών σχέσεων του Ελληνικού κράτους. Διαπραγμάτευσης θα τύχουν επίσης επιμέρους ζητήματα της Νεοελληνικής Ιστορίας, όπως  ο ρόλος του ελληνικού εργατικού κινήματος, της Εκκλησίας, το Κυπριακό καθώς και θέματα τοπικής ιστορίας της Θεσσαλίας.
Στο πλαίσιο των διαλέξεων θα επιδιωχθεί η συνεξέταση σημαντικών ευρωπαϊκών ιστορικών φαινομένων ο αντίκτυπος των οπoίων επέδρασε στη διαμόρφωση των ιστορικών εξελίξεων στην Ελλάδα. Οι διαλέξεις-μαθήματα αναμένεται να δομηθούν αφενός σε αμιγώς ακαδημαϊκή βάση, να προσαρμοστούν αφετέρου με διαδραστικό τρόπο στις γνωσιοθεωρητικές αναζητήσεις των συμμετεχόντων. Για το λόγο αυτό οι εισηγητές θα συνδυάζουν τόσο ακαδημαϊκή, όσο και εκπαιδευτική-διδακτική εμπειρία σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Τα μαθήματα της Νεότερης Ιστορίας θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, ενώ της Νομικής κάθε Πέμπτη από τις 5μμ έως τις 8μμ στον Πολυχώρο «Μύλος 1927» με ελεύθερη στάθμευση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν την Φωτοτυπία της ταυτότητάς τους (μη επικυρωμένη), μία πρόσφατη φωτογραφία (για το πάσο) καθώς και τα 80€ που αφορούν τα ετήσια δίδακτρα σπουδών. Στο ποσό των 80€ συμπεριλαμβάνεται και η προσωπική ασφάλιση κατά την διάρκεια του ωραρίου των μαθημάτων και των διαφόρων δραστηριοτήτων από την MetLife Alico.

Για εγγραφές μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία, στον Πολυχώρο του «Μύλου» Γεωργιάδου 53 κάθε Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη από τις 7.30 μμ έως τις 9.30μμ. ενώ για πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410625360 και στο e_mail : politesengnosei@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !