1 Αυγούστου 2012

"Έφυγε" από τη ζωή ο λαογράφος του Πόντου Ευστάθιος Ευσταθιάδης


Ο Ποντιακός ελληνισμός αποχαιρετά τον εξέχοντα λαογράφο του Πόντου, συγγραφέα και ερευνητή που έφυγε σήμερα σε ηλικία 82 ετών. Τον Ευστάθιο Ευσταθιάδη, τον «Στίσια» για τους δικούς του ανθρώπους. 


Έφυγε αθόρυβα, πλήρης ημερών και απόλυτα δικαιωμένος για το έργο και την κοινωνική προσφορά του από «φίλους και εχθρούς». Η Ακαδημία Αθηνών αναγνώρισε το έργο του και τον βράβευσε για την συνολική προσφορά του.   

Η ζωή του πολυπράγμονα Ευστάθιου Ευσταθιάδη αποτελεί ένα δυνατό παράδειγμα για κάθε άνθρωπο και κοινωνία που βιώνει υπέρμετρες δυσκολίες: Ήταν ο πρώτος τυφλός διδάκτορας της επιστήμης που σπούδασε, της νομικής. Το έργο του, παρακαταθήκη για τη νέα γενιά, την Ελλάδα και τον κόσμο, μας εμπνέει και μας γεμίζει δύναμη και πίστη για τη ζωή και τους αγώνες που επιβάλλεται να δώσουμε.

Ο «Φάρος Ποντίων» που ίδρυσε στη Θεσσαλονίκη, ελπίζω και εύχομαι να διαφυλάξει και να διαδώσει το έργο του με την στήριξη και αρωγή της πολιτείας.

Εκφράζω την οδύνη μου και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ευστάθιε Ευσταθιάδη, θα παραμείνει αξέχαστος στο νου και στις καρδιές μας. Ο  Θεός ας αναπαύσει την ψυχή σου.

Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !