18 Αυγούστου 2012

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ


Ο Δήμος Κατερίνης βάσει των ισχυουσών πυροσβεστικών διατάξεων και του Ν. 3852/ 2010 που αφορούν στην αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς, καλεί τους ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων , κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι και 100 μέτρων από τα διοικητικά όρια του, να προβούν στις προβλεπόμενες ενέργειες αποψίλωσης αυτών από ξερά χόρτα και απομάκρυνσης τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών και σκουπιδιών.


Επισημαίνεται ότι στους χώρους που αναφέρονται στην ανωτέρω παράγραφο απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου.
Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται, επιβάλλεται πρόστιμο 50 λεπτά το τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του Δήμου, βεβαιώνεται δε εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση στους παραβάτες για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.


Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος
Τζουμέρκα – Μπατάλα Καλλιόπη


Συστηματική συντήρηση στους χώρους πρασίνου

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ



Με εντατικούς ρυθμούς εργάζονται καθημερινά τα συνεργεία της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης, προκειμένου να εξασφαλίσουν τις καλύτερες συνθήκες στους κοινόχρηστους χώρους, χώρους πρασίνου, παιδικές χαρές, αλλά και κατά μήκος του οδικού δικτύου στην πόλη της Κατερίνης και σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Δήμου.
Στο πλαίσιο αυτό, στην οδό 19ης Μαΐου(στο ύψος της Μέριμνας), σε νησίδες και κυκλικούς κόμβους στην Κατερίνη, στην Γανόχωρα(Πάρκο, Κοινότητα, Σύλλογος), στην είσοδο της Περίστασης, στην Παραλία, στην Ολυμπιακή Ακτή, στον Σβορώνο(παλαιά στρατολογία)εργάστηκαν σήμερα Παρασκευή 17 Αυγούστου, τα συνεργεία της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

Ειδικότερα έγινε:
  • Κοπή, αποψίλωση και καθαρισμός χόρτων στην οδό 19ης Μαΐου(στο ύψος της Μέριμνας), στην Γανόχωρα(Πάρκο, Κοινότητα, Σύλλογος), στον Σβορώνο(παλαιά στρατολογία).
  • Πότισμα στους φοίνικες στην είσοδο της Περίστασης, σε δενδροστοιχία στην Ολυμπιακή Ακτή, σε παρτέρια στην Παραλία. Επίσης, στις νησίδες στην συμβολή των οδών Φαρμάκη&Ατήρων, στους κυκλικούς κόμβους(Τέρμα Μαρτίου Αυγουστίνου και Γανόχωρας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !