6 Αυγούστου 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΟ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, και στην περίοδο των θερινών διακοπών, οι εργασίες κατασκευής και ολοκλήρωσης του νέου σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου & Λυκείου του Ασβεστοχωρίου, στη θέση «Μπουλουβάνια». 


Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και της διοίκησης του δήμου ξεπεράστηκαν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια μεταξύ των πολλών εμπλεκομένων φορέων στην υλοποίηση του έργου, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Περιφερειακού Συμβουλίου, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, της Υπηρεσίας Εντελλομένων Εξόδων, της Περιφέρειας κλπ, που κρατούσαν για μήνες «καθηλωμένο»  το έργο και δημιουργούσαν σημαντικές αναβολές και κωλύματα στην ολοκλήρωσή του.
Ο Δήμαρχος πραγματοποίησε σήμερα μια ακόμη επίσκεψη-επιθεώρηση στο εργοτάξιο, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλη Γεράνη και συζήτησε με τους εργολάβους επι τόπου την πορεία των εργασιών. Ανάλογες επισκέψεις θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα, ακόμη και μέσα στον Αύγουστο, ενώ θα ακολουθήσουν και συσκέψεις με την αρμόδια αντιδημαρχία και τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, ώστε να επιτευχθεί η ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου και η παράδοσή του ολοκληρωμένου μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά.            
Να σημειωθεί πως η χρηματοδότηση του νέου σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος που αναμένεται να δώσει μεγάλη ανάσα στο πρόβλημα της σχολικής στέγης της περιοχής, γίνεται αποκλειστικά  με ίδιους πόρους του δήμου, κάτι που επέτρεψε και τη συνέχιση των εργασιών του και μάλιστα σ΄αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας.      
« Παρά τα τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα που προέκυψαν μια και για πρώτη φορά στο πανελλήνιο με ιδίους πόρους του δήμου ολοκληρώνεται ένα έργο τόσο κρίσιμο για την τοπική μας κοινωνία, είμαι βέβαιος ότι οι θυσίες μας και των συμπολιτών μας θα δικαιωθούν  και τα παιδιά μας θα μπορούν να χαρούν ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο όπως τους αξίζει» τόνισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.  
Το σχολικό συγκρότημα ξεκίνησε να κατασκευάζεται με ευθύνη της Νομαρχίας το έτος 2007 αλλά οι εργασίες του διακόπηκαν και παρέμεινε εργοτάξιο για χρόνια έως πρόσφατα που ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη διασφάλισε τη χρηματοδότησή του και ολοκληρώνει τις εργασίες κατασκευής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !