7 Αυγούστου 2012

Ερώτηση Γιοβανόπουλου για Γενικούς Γραμματείς


Οι “Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων” ως εφεύρημα ήρθε μετά το 1981 στην Ελλάδα στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να καταργήσει τους Γενικούς Διευθυντές και να μπορέσει να διαχειριστεί την κρατική μηχανή, εκεί όπου οι προηγούμενοι της ΝΔ είχαν τα δικά τους στεγανά.


Χρόνια τώρα αυτή η ανάγκη ( με ή χωρίς εισαγωγικά), μάς τελείωσε. Αναρωτιέμαι  γιατί καμία Κυβέρνηση έωςσήμερα δεν ενεργοποίησε τον θεσμό του Μόνιμου Υπηρεσιακού Υφυπουργούο οποίος θεσμόςπροβλέπεται στο Άρθρο 81, παράγραφος 1 του Συντάγματος ; Σε κανένα σχεδόν κράτος της ευρωπαϊκής οικογένειας δεν υπάρχει αυτή η μάστιγα, αλλά αντίθετα εφαρμόζεται ο θεσμός του ανώτατου υπαλλήλου, ο οποίος και ενημερώνει τον εκάστοτε υπουργό που έρχεται. Απλά πράγματα.

Σε μία κατάχρεη χώρα η θεσμός των Γενικών Γραμματέων πρέπει άμεσα να λήξει, ή καλύτερα να τον λήξουμεΕξυπηρετεί μόνο δευτεροκλασάτα στελέχη των κομμάτωνκατά μείζονα λόγο αποτυχόντες στις εκλογέςπου κανείς δεν ρισκάρει όμως από τις ηγεσίες να διακινδυνεύσει την ψηφοθηρική τους πελατείακαι άμα τηεξαφανίσει τους ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΨΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ πολίτη υπάλληλο ή διοικητήΣήμερα υποδύονται το alter ego του εκάστοτε υπουργού όταν αδυνατεί να συναντήσει τους επισκέπτες τουκουβαλούν τις πολυαμειβόμενες αυλές τους και επιδίδονται σε υψηλή τηλεφωνική πολιτική κουλτούρα. Νέμονται το λευκό άλογο της εξουσίας το μενδίχως ουσιαστική νομιμοποίησητο δε χωρίς ελπίδα να φύγουμε ποτέ από το σταβλισμένο μας όνειρο μιας άλληςπατρίδας.        

Με αυτό τον προβληματισμό συμμετείχα αποφασιστικά στην υποβολή Επίκαιρης Ερώτησης προς τους αρμόδιους υπουργούς, με το άνοιγμα δε της Βουλής θα αγωνιστούμε για την επικράτηση -επιτέλους- της Κοινής Λογικής. 

Γιοβανόπουλος Γ. Κώστας 
Βουλευτής Ημαθίας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !