27 Αυγούστου 2012

Κατερίνη: Έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση κινδύνων από πυρκαγιές


Έκτακτη σύσκεψη για το ζήτημα της αντιπυρικής προστασίας συγκάλεσε το Συντονιστικό Τοπικό όργανο (ΣΤΟ) του Δήμου Κατερίνης, το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Αυγούστου 2012, στο Δημαρχιακό Μέγαρο , προκειμένου να ληφθούν αυξημένα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών που ενδέχεται να απειλήσουν την περιοχή μας λόγω των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν μέχρι και την Τρίτη 28 Αυγούστου.


Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr), έδειξε μεγάλο  κίνδυνο πυρκαγιάς μεταξύ των άλλων Νομών και γι' αυτόν της Πιερίας και μάλιστα με την κατηγορία κινδύνου να αγγίζει το 4, θέτοντας το Νομό σε κατάσταση συναγερμού.
Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, προήδρευσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αλέξανδρος Γιουμίδης ενώ συμμετείχαν: εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Στρατού, της Αστυνομίας, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Ίτσιος και Νίκος Μπουρονίκος, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αντώνης Παπαγιαννούλης, ο κ. Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Μηλώτης ως μέλος του ΣΤΟ, πρόεδροι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων της Κατερίνης, του ΣΕΟ Κατερίνης και της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας, του Ερυθρού Σταυρού, του Ψ.Ν.Π.Ο. και άλλοι φορείς.
Όλοι οι παριστάμενοι φορείς δήλωσαν ετοιμότητα να αντεπεξέλθουν στις περιστάσεις, ενώ
για μία ακόμη φορά τονίστηκε από όλους η προσφορά των Εθελοντικών Οργανώσεων και ο σημαντικός τους ρόλος στις έκτακτες καταστάσεις,

Όπως δήλωσε ο κ. Γιουμίδης, «Λόγω των ισχυρών ανέμων που αναμένεται να επικρατήσουν το επόμενο 48ωρο στην περιοχή μας, ζητήθηκε η επίτευξη μεγαλύτερου βαθμού ετοιμότητας όλων των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών και εξετάστηκαν θέματα που άπτονται του αποτελεσματικότερου συντονισμού των υπηρεσιών, των φορέων, των αρχών και όλων των δυνάμεων ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την προστασία του πολίτη και της περιουσίας του και φυσικά τη διαφύλαξη του δασικού μας πλούτου.»
Σημαντική κρίνεται βεβαίως και η συνδρομή του κάθε πολίτη ξεχωριστά. Με βάση τα προβλεπόμενα, οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199, αλλά και στο τηλέφωνο του Δήμου Κατερίνης 23510-31000.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !