28 Αυγούστου 2012

«ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 2012» Πρεμιέρα με Διονύση Σαββόπουλο


Η «Βαλκανική Πλατεία» αποτελεί εδώ και 13 χρόνια έναν κορυφαίο πολιτισμικό θεσμό της πόλης, τόσο λόγω του ενδιαφέροντος και του υψηλού επιπέδου προγράμματος που παρουσιάζει, όσο και αυτής καθ’ αυτής της φιλοσοφίας της διοργάνωσης. Πρόκειται για μια γιορτή «τέχνης και συνύπαρξης» με συμμετοχές από χώρες της Βαλκανικής που λειτουργεί ως ένα κοινό πεδίο δημιουργίας, μια κοινή μνήμη, ένα απόθεμα προσδοκιών και ελπίδων για τους λαούς των Βαλκανίων παρά τις πολιτιστικές και γλωσσικές αντιθέσεις, τις εθνικές και θρησκευτικές τους διαφορές.


Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών επιμένει να επενδύει στην τέχνη και τον πολιτισμό. Κι αυτό παρά τις συνθήκες οικονομικής κρίσης, αφού η δημοτική αρχή έχει δώσει δείγματα της ορθολογικής διαχείρισης των οικονομικών του δήμου. Στόχος του δήμου είναι η συνέχιση και αναβάθμιση της πορείας του κορυφαίου αυτού θεσμού που, μέσω μιας κοινής γλώσσας, αυτής του πολιτισμού και της δημιουργίας, συνεχίζει να συγκεντρώνει την κοινή αγωνία για το μέλλον, αποτελώντας ένα παλλόμενο σημείο συνάντησης εικόνων και λόγων, ανθρώπων και παραδόσεων, παρελθόντος και παρόντος.
Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται από την 1η έως και τις 9 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσικά, χορευτικά και θεατρικά σχήματα, ενδιαφέρουσες συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων Ελλήνων και Βαλκάνιων συγγραφέων, έκθεση φωτογραφίας, παρουσιάσεις και εκθέσεις εθελοντικών κοινωνικών και οικολογικών οργανώσεων, γαστρονομικές εκθέσεις καθώς και ένα πλούσιο παιδικό πρόγραμμα.
Η Τελετή Έναρξης της Βαλκανικής Πλατείας, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου με μια συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου αφιερωμένη στην ειρήνη, στο χώρο των Συμμαχικών Κοιμητηρίων των θυμάτων του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !