8 Αυγούστου 2012

170 νήπια θα φιλοξενηθούν χωρίς κόστος στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Δράμας


Με στόχο την ουσιαστική διευκόλυνσή στις εργαζόμενες αλλά και άνεργες μητέρες, ο Δήμος Δράμας εντάχθηκε πέρσι για πρώτη φορά στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) καλύπτοντας εξ ολοκλήρου  τις δαπάνες  127  νηπίων από τα  478 που φιλοξενήθηκαν στους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς απαλλάσσοντας  από το σχετικό κόστος τις οικογένειές τους.


      Ο Δήμος μας φέτος  αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες των συνδημοτών μας εξασφάλισε από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ μεγαλύτερα κονδύλια καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες μεγαλύτερου αριθμού γονέων και νηπίων.  Συγκεκριμένα φέτος σε 170 νήπια θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου το κόστος φιλοξενίας.
      Το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ στοχεύει στην αύξηση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στην εργασία, μέσω της παροχής θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας των τέκνων τους και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους.
      Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης ανέφερε: «Η ανταπόκριση του Δήμου στις ανάγκες των συνδημοτών μας συνεχίζεται με στόχο να εγκριθεί ακόμη μεγαλύτερος αριθμός νηπίων που θα φιλοξενηθούν στους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς χωρίς κόστος για τις οικογένειές τους. Συγχρόνως όμως ο Δήμος προχωρά και σε νέες υποδομές με νέους παιδικούς σταθμούς για να καλυφθούν οι ανάγκες φιλοξενίας όλων των νηπίων του Δήμου όχι μόνο στην παρούσα φάση αλλά και στα επόμενα χρόνια. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα θεμελιώθηκε ο 1ος, στην περιοχή της Ν. Κρώμνης, από τους 3 νέους παιδικούς σταθμούς που θα δημιουργηθούν και επίσης εξασφαλίστηκαν 550.000 ευρώ για τον πλήρη εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων παιδικών σταθμών.


                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !