21 Αυγούστου 2012

Προγραμματισμός εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια Απελευθέρωσης της Μακεδονίας


Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης και η Περιφερειακή Σύμβουλος και υπεύθυνη για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων κα. Ζωγράφου – Τσαντάκη Μαρία ενημερώνουν τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τους πολίτες της Πέλλας και όλους όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από την Π.Ε. Πέλλας ότι καθορίστηκαν οι ημερομηνίες και οι χώροι διεξαγωγής των εκδηλώσεων.


Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν τρεις κεντρικές εκδηλώσεις στην Έδεσσα, στα Γιαννιτσά και στην Αριδαία σε αίθουσες οι οποίες έχουν παραχωρηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας μετά από αίτημα προς τους Δήμους Έδεσσας, Πέλλας και Αλμωπίας. Οι παραπάνω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την παραμονή της Απελευθέρωσης κάθε πόλης. Ειδικότερα, στην Έδεσσα στις 17/10, στα Γιαννιτσά στις 19/10 και στην Αριδαία στις 3/11 του 2012.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης-Πέλλης-Αλμωπίας, τη ΙΙα Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού, τους Δήμους Π.Ε. Πέλλας και την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πέλλας. Επίσης, ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος πρόκειται να λαμπρύνει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις. Ακόμη, στις εκδηλώσεις θα παραβρεθούν επιφανείς άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και διαπρεπείς επιστήμονες οι οποίοι θα αναφερθούν στα γεγονότα του τότε και πως αυτά επηρεάζουν και σχετίζονται με το σήμερα. Η συμμετοχή και η στήριξη όλων για την επιτυχία των εκδηλώσεων κρίνεται απαραίτητη για να αποδοθεί ελάχιστος φόρος τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν για την Απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !