9 Ιουλίου 2012

Aιρετοί από τον δήμο Police της Πολωνίας στο Δημαρχείο Κατερίνης




Αντιπροσωπεία αιρετών από το Δήμο Police της Πολωνίας δέχθηκε το πρωί της Δευτέρας 9 Ιουλίου στο Δημαρχείο της Κατερίνης, ο Αντιδήμαρχος Ζήνων Σατραζέμης.
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Δήμαρχος της Πολωνικής πόλης, Wladyslaw Diakun, ενώ συμμετείχαν ακόμη  δημοτικοί σύμβουλοι και η διευθύντρια του πολιτιστικού κέντρου της περιοχής. Την πολωνική αντιπροσωπεία συνόδευε η πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Νέων Κορινού Κατερίνα Βελλή και μέλη του Δ.Σ., καθώς ο Δήμος Police διατηρεί δεσμούς με τον Κορινό, αφού οι δύο πλευρές είχαν ξεκινήσει διαδικασίες αδελφοποίησης στο πλαίσιο των οποίων πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές ανταλλαγές.


Από την πλευρά του Δήμου Κατερίνης, όπως δήλωσε ο κ. Σατραζέμης, θα διερευνηθεί εκ νέου η δυνατότητα να προχωρήσουν οι διαδικασίες αδελφοποίησης, που είχαν ξεκινήσει πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, σε νέα πλέον βάση και να υπογραφεί εκ νέου πρωτόκολλο συνεργασίας.

Οι δύο αιρετοί συμφώνησαν  πως  ο θεσμός της  Αδελφοποίησης εξακολουθεί να αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να συναντιούνται οι Ευρωπαίοι πολίτες πρόσωπο με πρόσωπο, να ανταλλάσσουν πληροφορίες και απόψεις για την καθημερινότητα και να επωφελείται ο ένας από την εμπειρία του άλλου σε θέματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση, την εκπαίδευση, την κοινωνική συμμετοχή, τον πολιτισμό, την εργασία και άλλα σημαντικά ζητήματα.

Ο Δήμος Police βρίσκεται στο  βορειοδυτικό τμήμα  της Πολωνίας και αριθμεί 35 χιλ. κατοίκους. Το ελληνικό στοιχείο στην περιοχή είναι έντονο, καθώς στο παρελθόν στην πόλη υπήρχε μεγάλη ελληνική κοινότητα. Ο κ. Diakun Wladyslav απηύθυνε επίσημη πρόσκληση  στη Δημοτική Αρχή της Κατερίνης να επισκεφτεί τον Πολωνικό Δήμο, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

1 σχόλιο:

  1. Ε ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ "POLICE" !!!!!! KAI ΕΔΩ ΜΑΣ ΚΗΝΥΓΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !