7 Ιουλίου 2012

Μήνυμα Παναγιώτη Ψωμιάδη εις μνήμη Στέργιου Σάκκου



Η Θεοφρούρητος πόλη του Αγίου Δημητρίου, η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, έκλαψε τη μέρα της Αναστάσεως του Κυρίου για την εκδημία του Στέργιου Σάκκου, του Δασκάλου που με τίμησε με τη φιλία και την εμπιστοσύνη του επί σειρά ετών, του κατακτητή των καρδιών, του πρωταγωνιστή στον αγώνα κατά των αιρέσεων, του σοφού και συνετού ηγέτη με τη γλυκύτητα τής απλότητας και τη θερμότητα τής οικειότητας, του συμπαραστάτη των πτωχών και των αδυνάτων, του οπλισμένου με τη συγκινητική μειλιχιότητα, τη χριστιανική διάκριση, τη δυσεύρετη στις μέρες μας ευαισθησία, την ευαγγελική ταπείνωση καί απλότητα.


Τολμώ και επεκτείνω τη σκέψη του προέδρου της Αδελφότητας ΑΠΟΛΥΤΡΩΣΙΣ και διευθυντή του ομώνυμου περιοδικού κ. Σάββα Ξανθόπουλου, που σωστά είχε σημειώσει πως «ο Στέργιος Σάκκος σημαίνει ΑΠΟΛΥΤΡΩΣΙΣ». Στέργιος Σάκκος σημαίνει ακόμη ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, σημαίνει ΕΛΛΑΔΑ, σημαίνει Αγώνας για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας, σημαίνει Ενδιαφέρον για το δοκιμαζόμενο Ελληνισμό της Β. Ηπείρου.
Πατέρας και καθοδηγητής, ταπεινός εργάτης του Ευαγγελίου, ακούραστος Ιεραπόστολος, ο καθηγητής της Καινής Διαθήκης που τίμησε όσο λίγοι τη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., αναδεικνύοντας πληθώρα άξιων μαθητών, έθεσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπηρεσία του Κυρίου, προσφέροντας απλόχερα στην κοινωνία, με απέραντη αγάπη για το συνάνθρωπο.
Ο αγαθός Λεβίτης που είχε πάντοτε έναν λόγο θάρρους, παρηγορίας και ανακούφισης για όλους, υπήρξε μια φωτεινή προσωπικότητα, μια προσωπικότητα που βάδισε στα ίχνη των αγίων.
Όσα χρόνια και αν περάσουν, κανείς μας δεν πρόκειται να ξεχάσει τον κήρυκα του Θείου λόγου, με τη γνήσια και αναλλοίωτη φωνή, την απλότητα των τρόπων, την θαυμαστή συνέπεια λόγων και έργων, την απόλυτη προσήλωση στην Πίστη και στους ιερούς θεσμούς της Παράδοσής μας, τη βαθύτατη ευσέβεια, την άοκνη εργατικότητα, τη βαθύτατη μόρφωση και την ευρύτητα του πνεύματος.
Το ήθος του, η σεμνότητά του και προπάντων η αγάπη του για τη νεολαία μας, θα παραμείνουν διαχρονικά σημεία αναφοράς, για το βίο και την πολιτεία ενός εμπνευσμένου πνευματικού πατέρα που δεν έκανε εκπτώσεις σε θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία μας, την Πίστη μας, τις αρχές, τις αξίες και τις Παραδόσεις του Γένους.
Δάσκαλε, Πατέρα, Φίλε, μπορείς να είσαι βέβαιος, πως τα πνευματικά παιδιά σου δεν πρόκειται να ξεχάσουν, θα συνεχίσουν με παρόμοια θέρμη τον αγώνα σου, θα διατηρήσουν την πλούσια κληρονομιά σου, θα κρατήσουν την Ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !