30 Ιουλίου 2012

Γιατί εξαφανίστηκε το Σύμβολο της Μακεδονίας....στο νομό Πιερίας ;


Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επιστολή λάβαμε από αναγνώστη του katerinipress την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια. Έχει γίνει άραγε Σκόπιμα αυτή η "εξαφάνιση" των Συμβόλων ;

"Εδώ και αρκετό καιρό παρατηρώ πως με τα χρόνια στην Κατερίνη, Παραλία Κατερίνης αλλά και σε όλο τον νομό Πιερίας, εξαφανίστηκαν οι σημαίες με το σύμβολο της Μακεδονίας, το ήλιο της Βεργίνας.

Θυμάμαι όταν ήμουν μικρό παιδί, ότι το σύμβολο της Μακεδονίας υπήρχε παντού και πλέον ψάχνει κάποιος να το βρει. Θυμάμαι πολύ καλά που στις παραλίες του νομού, όλα τα καταστήματα πουλούσαν πετσέτες μπάνιου, καπελάκια, μπλουζάκια και πολλά άλλα αναμνηστικά με τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Ήλιο της Βεργίνας, τον Βασιλιά Φίλιππα και πολλά άλλα που εκδήλωναν την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. Σήμερα υπάρχει κάτι παρόμοιο στα ράφια των μαγαζιών.

Τελευταία που κοιτούσα τους στύλους με τις σημαίες μπροστά στο Δημαρχείο της Κατερίνης, υπήρχε μόνο το σύμβολο της Κατερίνης, η Ελληνική σημαία και αυτή της Ε.Ε.
Άδειοι στύλοι για να τοποθετηθεί και το σύμβολο της Μακεδονίας μας υπάρχει άφθονο.

Κάθε καλοκαιρινή σεζόν, έχουμε τόσους τουρίστες στην περιοχή μας, αλλά και όλο τον χρόνο έχουμε και μόνιμους μετανάστες και λαθρομετανάστες, οι οποίοι δεν ξέρουν ότι βρίσκονται στην Μακεδονία και ορισμένοι από αυτούς ελπίζουν να το ξεχάσουμε οι ίδιοι μας. Το χειρότερο όμως είναι ότι τα παιδιά μας μεγαλώνουν στην Μακεδονία και πολύ λίγα γνωρίζουν κάτι για την ιστορία της και τα προβλήματα της με τους γείτονες της.

Μπορώ να φανταστώ ότι μέσα σε όλη την κρίση πολύ λίγοι θα το αντιλήφθηκαν την απουσία της συμβολικής αυτής σημαίας και ακόμα ποιο λίγοι θα ενδιαφέρθηκαν να ασχοληθούν με το θέμα αυτό. Ζούμε στον νομό Πιερίας, κάτω από τον Όλυμπο, μέσα στην Μακεδονία. Σε μια εποχή που τα προβλήματα μας γίνονται όλο και περισσότερα και εμείς γινόμαστε όλο και πιο παθητικοί. Δεν θα ήταν καλά να διορθώσουμε μερικά λάθη μας και ορισμένες αμέλειες μας;"


Με εκτίμηση
Χρήστος Τάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !