26 Ιουλίου 2012

"Οι Μακεδόνες δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποστείλουμε τη Μακεδονία μας "


Σχολιάζοντας την κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ με την επίσκεψη του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών στη γειτονική χώρα, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Είναι σαφές, πως η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην ΠΓΔΜ σηματοδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας.
Ο κ. Γκρούεφσκι με τις γελοιότητες που επανέλαβε την Τετάρτη περί ύπαρξης δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας στη χώρα μας, έδειξε πως η εθνικιστική ηγεσία της ΠΓΔΜ  παραμένει αμετακίνητη στην αλαζονική ρητορεία της, δεν κάνει ούτε βήμα πίσω, συνεχίζοντας απτόητη την προκλητική και ανόητη προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδας.
Αντιλαμβάνομαι ως δεδομένο, πως διάλογος ουσίας για την επίλυση του ζητήματος κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις δεν μπορεί να διεξαχθεί. Μόλις πριν τρεις ημέρες είχα επισημάνει πως οι καιροί είναι πονηροί, απαιτούν επαγρύπνηση, ενότητα και αποφασιστικότητα.
Ο ελληνικός λαός έχει υψηλές απαιτήσεις από τη νέα ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που έχει αποδείξει στο παρελθόν την ευαισθησία του για το θέμα των Σκοπίων.
Ήρθε η ώρα να αντισταθούμε στις έξωθεν πιέσεις, να αποδείξουμε πως δεν έχουμε χάσει την εθνική μας αυτοκυριαρχία στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, πως δεν είμαστε προτεκτοράτο.
Οι Μακεδόνες δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποστείλουμε τη Μακεδονία μας από τον ιστό της Ελλάδας. Έχουμε αποδείξει με πράξεις πως δεν είμαστε Μακεδονομάχοι εσωτερικής κατανάλωσης. Παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας.
Θέλουμε μια λύση που δεν θα αφήνει την πληγή ανοικτή. Για εμάς, κόκκινη γραμμή είναι το δάκρυ του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή για τη Μακεδονία μας.
Δεν βγάζουμε στο σφυρί την εθνική μας αξιοπρέπεια, δεν χαρίζουμε το όνομά μας, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας στους παραχαράκτες την ιστορίας. Επαναλαμβάνουμε πως αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία» θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου.
Γιατί το όνομα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου».  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !