19 Ιουλίου 2012

«Όξω απ' την παράγκα», στο Λιτόχωρο.


Την ερχόμενη Τρίτη, 24/7/2012, ημέρα που συμπίπτει με την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, το «Ξυπόλητο Τάγμα» ανοίγει και πάλι τα... φτερά του και ετοιμάζεται να πάρει «αμπάριζα του πλιάτσικου τ' ασκέρι»...
Πρόκειται για τη λαϊκή όπερα «Όξω απ’ την Παράγκα» που σκηνοθετεί οΚώστας Καζάκος και που έχει ήδη ξεκινήσει ένα ταξίδι σε όλη την Ελλάδα, θα κάνει και μια στάση στο Λιτόχωρο και θα δώσει μια ΔΩΡΕΑΝ παράσταση προς χάριν των κατοίκων τού δήμου Δίου-Ολύμπου.


Συγκεκριμένα, η παράσταση θα δοθεί την Τρίτη 24/7/2012, στις 9.00 το βράδυ, στο θεατράκι τού πάρκου Λιτοχώρου, με δωρεάν είσοδο για τους κατοίκους τού δήμου Δίου-Ολύμπου αλλά και για τους επισκέπτες.
Σκηνοθέτης: Κώστας Καζάκος.
Ηθοποιοί: Γιάννης Μποσταντζόγλου, Παύλος Ορκόπουλος, Τζένη Βαβαρούτα, Γιάννης Ζουµπαντής, Βασίλης Τσιπίδης, Τάκης Βαµβακίδης.
Καραγκιοζοπαίχτες: Άθως ∆ανέλλης, Τάσος Κώνστας, Χάρης Μπιλλίνης.
Μουσικοί: Γιώργος Τζώρτζης, Σωτήρης Μαργώνης, Κώστας ∆ουµουλιάκας, Μίλτος Χρυσανθίδης, Solis Barki, Νίκος Σουλιώτης, Παναγιώτης Μπουζέας, ∆ηµήτρης Κατσούλης και σε έκτακτες εµφανίσεις ο Νίκος Φιλιππίδης.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Το «Ξυπόλητο Τάγµα», αυτός ο Αστικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισµός ο οποίος ιδρύθηκε από καταξιωµένους καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών, µε περηφάνια παρουσιάζει την πρώτη του δηµιουργία. Μία σύµπραξη της τέχνης του Θεάτρου Σκιών (µε µπερντέ και φιγούρες), της Υποκριτικής (µε τον Καραγκιόζη και την παρέα του, έµψυχους επί σκηνής) και της Μουσικής (µε την κλασική ζωντανή ορχήστρα, αλλά όχι µε κλασικά τραγούδια), ενωµένα σε ένα αδιαίρετο σύνολο, µε τίτλο: «ΟΞΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ».
Είναι μια παράσταση που οι φιγούρες γίνονται άνθρωποι και οι άνθρωποι φιγούρες, ο µπερντές βγαίνει στο σανίδι και µε ζωντανή, επί σκηνής, µουσική γίνεται ένα µε το κοινό. Μια καραγκιοζέϊκη τραγική κωµωδία, µια επίκαιρη κοινωνική σάτιρα για τους µικρούς και µεγάλους φίλους -και όχι µόνο- του αθάνατου Ελληνικού Καραγκιόζη. Ενός Καραγκιόζη «ανένταχτου και αγανακτισµένου», που σκηνοθετεί ο Κώστας Καζάκος.
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ
Είναι μια παράσταση ψυχής και καρδιάς το περίσσευµα των οποίων έδωσαν µπερδεύοντας… µουσική, υποκριτική και… Καραγκιόζη, που ήδη περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα, εµπνευσµένη από το σήµερα, πατώντας, όµως, στο χθες της ελληνικής παράδοσης και στην αλήθεια του ελληνικού, αριστοφανικού θεάτρου.
Είναι μια παράσταση µε… ψυχή βαθιά, µε όργανα, κλαρίνα και βιολιά και λόγο δυνατό, νοσταλγίας, αλληλεγγύης και συντροφικότητας. Όλα αυτά είναι τα «πλούτη» µας σε µια φτωχή Ελλάδα.
«Το τάγµα µας ξεκίνησε µ'αέρα στα πανιά του,
µαζί του φέρνει όνειρα µ'όλη τη φαµελιά του.
Αέρα και ερχόµαστε χειµώνα καλοκαίρι,
αµπάριζα να πάρουµε του πλιάτσικου τ'ασκέρι»!
Το «Ξυπόλητο τάγµα» και η παράσταση «ΟΞΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ» ξανακάνουν τον Καραγκιόζη δηµοφιλές θέαµα, όχι για τα παιδιά στα οποία δεν σταµάτησε ποτέ να είναι, αλλά για όλο τον λαό, περιοδεύοντας αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα από άκρη σ’ άκρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !