16 Ιουλίου 2012

Επίσκεψη ξένων φοιτητών ιατρικής στο αρχαίο Δίον


Επίσκεψη στο μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο τού Δίου πραγματοποίησαν φοιτητές ιατρικών σχολών ευρωπαϊκών και αμερικανικών πανεπιστημίων στο πλαίσιο επιστημονικών ανταλλαγών που πραγματοποιεί η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC) με αντίστοιχες ξένες επιτροπές.


Πρόκειται για φοιτήτριες και φοιτητές ιατρικών σχολών από Κροατία, Τσεχία, Δανία, Φιλανδία, Ιταλία, Σλοβακία, Τουρκία, ΗΠΑ, Μάλτα, Σλοβενία και Καναδά, που επισκέφθηκαν το Δίον και ξεναγήθηκαν τόσο στο μουσείο όπου φυλάσσονται αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής, όσο και στον αρχαιολογικό χώρο τού Δίου όπου η αρχαιολογική σκαπάνη αποκάλυψε αυτά τα ευρήματα.
ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
Οι σπουδάζοντες την ιατρική επιστήμη συνοδεύονταν από τη φοιτήτρια της ιατρικής σχολής Θεσσαλονίκης, Άννα Γκιουλιάβα, υπεύθυνη επικοινωνίας στο πλαίσιο του προγράμματος, η οποία είναι και δημότισσα Δίου-Ολύμπου.
Το κλιμάκιο των ξένων φοιτητών υποδέχθηκε η αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού, Μαρία Τσιμήτρη, η οποία αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχουν αυτές οι επισκέψεις και ανταλλαγές στην προβολή του δήμου και της χώρας, δεδομένου ότι τέτοιου είδους επισκέπτες αναμένεται να αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές τής περιοχής στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.
Το κλιμάκιο υποδέχθηκε επίσης ο τοπικός σύμβουλος Νέας ΕφέσουΧαράλαμπος Κουτσιμάνης, ο οποίος βοήθησε πάρα πολύ στην προετοιμασία για τη φιλοξενία τής αποστολής αλλά και στη συνέχεια, με στόχο να μείνουν ικανοποιημένοι οι ξένοι φοιτητές και φοιτήτριες των ιατρικών σχολών.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC) ιδρύθηκε το 1958 με καταστατικό σωματείο κατατεθειμένο στο Πρωτοδικείο Αθηνών και είναι μια φοιτητική ανεξάρτητη μη πολιτικού και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα επιτροπή. Είναι μέλος τού Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (ΕΣΥΝ) της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Φοιτητών Ιατρικής (European Medical Students’ Association EMSA) και εκπροσωπεί από το 1958 τους Έλληνες φοιτητές ιατρικής σχολής στο διεθνές -αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ- forum τής Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Συλλόγων Φοιτητών Ιατρικής (International of Federation Medical Students’ Associations – IFMSA).
Ένας από τους κύριους τομείς ενασχόλησης της ελληνικής επιτροπής είναι οι ανταλλαγές φοιτητών ιατρικής με πανεπιστήμια τού εξωτερικού. Στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγών η επιτροπή δέχεται κάθε χρόνο, ιδιαίτερα όμως τους καλοκαιρινούς μήνες, έναν αριθμό φοιτητών από το εξωτερικό που έρχονται στην Ελλάδα για να ασκηθούν στα ελληνικά νοσοκομεία. Ισάριθμοι δε Έλληνες φοιτητές και φοιτήτριες ιατρικής ταξιδεύουν κάθε χρόνο στο εξωτερικό για να ασκηθούν σε αντίστοιχα ξένα νοσοκομεία.
Εκτός από τις καθιερωμένες κλινικές ασκήσεις, κάθε πρόγραμμα ανταλλαγών περιλαμβάνει και κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μια τέτοια εκδήλωση ήταν και η ξενάγηση στο αρχαιολογικό μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο τού Δίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !