23 Ιουλίου 2012

ΕΡΓΑ 40 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Έργα συνολικού προϋπολογισμού 39.169.344,12 € εξήγγειλε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου, την περασμένη Πέμπτη, ο Δήμαρχος Πολυγύρου, κ. Αστέριος Ζωγράφος.


Συγκεκριμένα τα έργα αφορούν:

  • «Συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση λυμάτων Πολυγύρου-Καλυβών Δ. Πολυγύρου», προϋπολογισμού 26.900.994,08 €

  • «Συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση λυμάτων οικισμού Ολύνθου Δ. Πολυγύρου», προϋπολογισμού 4.797.000 €

  • «Εσωτερική οδοποιία στο Δήμο Πολυγύρου και κατασκευή γηπέδων 5Χ5 στην Τ.Κ. Κρήμνης και στην Τ.Κ. Ριζών του Δήμου Πολυγύρου» προϋπολογισμού 4.414.470 €. Το έργο περιλαμβάνει την εσωτερική οδοποιία στις θέσεις Δ.Κ. Πολυγύρου, Δ.Κ. Ορμύλιας, Τ.Κ. Αγ. Προδρόμου, Τ.Κ. Μαραθούσας, Τ.Κ. Κρήμνης, Τ.Κ. Βραστάμων – Οικισμός Πλανών καθώς επίσης και την κατασκευή δύο γηπέδων 5Χ5 στις Τ.Κ. Κρήμνης και Ριζών. Η προτεινόμενη πίστωση για το 2012 ανέρχεται στα 2.207.235 €

  • «Ολοκληρωμένη αστική ανάπλαση οικισμού Ορμύλιας Δ. Πολυγύρου» προϋπολογισμού 1.850.000 €. Η προτεινόμενη πίστωση για το 2012 ανέρχεται στα 925.000 €.

  • «Εσωτερικές διαρρυθμίσεις και επισκευές – αναβάθμιση Δημοτικού Θεάτρου Πολυγύρου», προϋπολογισμού 1.206.880,04 €. Η προτεινόμενη πίστωση για το 2012 ανέρχεται στα 250.000 €.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Α. Ζωγράφος δήλωσε τα εξής: «Η εξαγγελία των συγκεκριμένων έργων αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τη σοβαρή προσπάθεια, που κάνουμε για να αλλάξουμε την εικόνα του Δήμου Πολυγύρου και να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο των δημοτών μας. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε με επιτυχία χρηματοδοτήσεις από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και πέρα από τα προηγούμενα ετοιμάζουμε και υποβάλουμε προτάσεις για την ύδρευση στον Πολύγυρο, τα Σανά, τα Βράσταμα καθώς επίσης και για την ύδρευση και το αποχετευτικό στον Αγ. Πρόδρομο και τον Ταξιάρχη, την αναβάθμιση των βιολογικών καθαρισμών της Γαλάτιστας και της Ορμύλιας, την ανάδειξη του Ιστορικού Ιστού του Πολυγύρου και την ανακαίνιση και λειτουργία της οικίας Κότσιανου, που κηρύχθηκε ήδη διατηρητέο με απόφαση του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης.
Τώρα περισσότερο από ποτέ η προσπάθειά μας εντείνεται και παρόλη την κρίση, που διανύουμε ως χώρα, εμείς από την πλευρά μας ενισχύουμε την ανάπτυξη στον τόπο μας και συνεχίζουμε…».



Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !