24 Ιουλίου 2012

1η Σερβιώτικη Γαστρονομία Δήμος Σερβίων - Βελβεντού (ΦΩΤΟ)






Η ποιότητα και η χρησιμοποίηση των τοπικών προϊόντων στη μαγειρική, στην κουζίνα του κάθε νοικοκυριού αλλά και των καταστημάτων εστίασης ήταν τα δύο στοιχεία που αναδείχθηκαν από την 1η Σερβιώτικη Γαστρονομία που διοργάνωσαν ο Δήμος Σερβίων - Βελβεντού, ο Εμπορικός Σύλλογος Σερβίων και η Λέσχη Αρχιμαγείρων & Ζαχαροπλαστών Βόρειας Ελλάδας.


Το διήμερο 21 και 22 Ιουλίου, στην Κεντρική Πλατεία Σερβίων, ορισμένοι από τους καλύτερους σεφ της χώρας σε συνεργασία με τις Άννα και Νανά Γκαμπούρα μητέρα και κόρη μέλη της Λέσχης από τα Σέρβια συνδύασαν τις προσωπικές τους γνώσεις μαγειρικής με τα τοπικά προϊόντα που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή του δήμου (γαλακτοκομικά, κρασί, λάδι, ψάρια, φρούτα, κρεατικά, μέλι, ζυμαρικά κ.α.) προσφέροντας μοναδικές γαστρονομικές γεύσεις. 


Παράλληλα ο Σύλλογος Γυναικών και νοικοκυρές των Σερβίων αλλά και γενικότερα από τις Τ.Κ. του Δήμου παρουσίασαν τις δικές τους δημιουργίες συμμετέχοντας στον διαγωνισμό μαγειρικής και πιο συγκεκριμένα στις κατηγορίες Παραδοσιακά Εδέσματα, Γλυκά, Πίτες χρησιμοποιώντας επίσης τοπικά προϊόντα.
Ξεχωριστή στιγμή της 1ης Σερβιώτικης Γαστρονομίας ήταν η κουζίνα που στήθηκε στο μέσω της υψηλής Γέφυρας Σερβίων όπου τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων & Ζαχαροπλαστών Βόρειας Ελλάδας μαγείρεψαν με τοπικά προϊόντα προσφέροντας τα εδέσματα στους διερχόμενους οδηγούς. 
Στα πλεονεκτήματα και την προοπτική των τοπικών προϊόντων του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού αναφέρθηκε ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος ο οποίος τόνισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνεται από τη Δημοτική Αρχή στην στήριξη του συγκεκριμένου κλάδου είτε αφορά τους παραγωγούς και τις υποδομές είτε την συνεργασία με αυτούς σε θέματα προβολής και ανάδειξης των τοπικών προϊόντων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !