31 Μαΐου 2012

Δ.Τσιμήτρης: ΄΄Οι αγρότες δεν είμαστε πειραματόζωα΄΄



Με τη δυναμική παρουσία του  εντεταλμένου  για θέματα αγροτικής ανάπτυξης, Περιφερειακού Συμβούλου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Δημήτρη Τσιμήτρη, στην τακτική συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Κεντρικής Μακεδονίας, προβλήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι θέσεις της Π.Ε.Πιερίας σε θέματα αγροτικής πολιτικής.  



Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρη Ευθυμιάδη, την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012,  στην αίθουσα  συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Κ.Μ., όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα: « Εναλλακτικές καλλιέργειες – Προοπτικές ανάπτυξης στην ΠΚΜ».


Ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε.Πιερίας,  επικαλούμενος την αγροτική του ιδιότητα και ειδικά αυτή  του καπνοπαραγωγού, επεσήμανε ότι το θέμα των εναλλακτικών καλλιεργειών, αφορά τους περισσότερους  αγρότες της Πιερίας, καθώς η περιοχή είναι κυρίως  καπνοπαραγωγική. Όπως ενημέρωσε,  η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας έχει ήδη πραγματοποιήσει σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, όπως είναι ο ΟΓΕΕΚΑ-Δήμητρα, η Ένωση Νέων Αγροτών κ.α. αξιόλογες ημερίδες για τις εναλλακτικές καλλιέργειες, σε μια προσπάθεια έγκυρης ενημέρωσης των ενδιαφερομένων. Αναλυτικότερα, υπογράμμισε  τις ημερίδες για τη στέβια, το ιπποφαές, τη σαλιγκαροτροφία και τα  αρωματικά φυτά, που πραγματοποιήθηκαν στην Π.Ε.Πιερίας και  συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον του κοινού.

Ο Δημήτρης Τσιμήτρης εστίασε στην εναλλακτική καλλιέργεια της στέβιας, που πειραματικά καλλιεργείται  τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Βροντούς, με τη συνεργασία της Κοινοπραξίας ΣΠΕΚΟ και ΠΕΣΚΟ, του  Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας και του καθηγητή, Πέτρου Λόλα.


Ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, υπεραμύνθηκε της καλλιέργειας των εναλλακτικών φυτών, με την προϋπόθεση,  όμως,  της άμεσης χρηματοδότησης των αγροτών αλλά και της δημιουργίας ενός ισχυρού δικτύου διάθεσης  των προϊόντων, που θα λειτουργήσει ως κίνητρο ενασχόλησης των αγροτών με τις εν λόγω καλλιέργειες. « Οι αγρότες ενδιαφερόμαστε και  έχουμε στραφεί σε νέες μορφές καλλιέργειας,  δυστυχώς, όμως,  χωρίς την ομπρέλα προστασίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αισθανόμαστε  πολλές φορές σαν πειραματόζωα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τσιμήτρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !