5 Απριλίου 2012

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ "ΜΕΛΩΔΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ"


ΟΙ Μελωδοί της παράδοσης ερμηνεύουν μελωδίες του Θείου Πάθους

«ΠΟΥ ΠΑΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑΝ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΕ ΜΟΥ»



Συναυλία από το σχήμα παραδοσιακής μουσικής της πόλης μας «Μελωδοί της Παράδοσης» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο(του Λαζάρου) 07 Απριλίου 2012 και ώρα 20:00 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης(αίθουσα εκδηλώσεων).


Θα παρουσιαστούν μοιρολόγια της Παναγιάς, μελωδίες του Θείου Πάθους, και άλλα τραγούδια στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδος, που είναι προ των πυλών.

Η συναυλία είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Κατερίνη 1912-2012» για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης  και διοργανώνεται από το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης. Την εκδήλωσης συνδιοργανώνει η Σχολική Κοινότητα του 4ου Δημοτικού Σχολείου.

Ακολουθώντας μια πολύχρονη μουσική παράδοση  στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής «οι Μελωδοί της Παράδοσης» θα παρουσιάσουν τραγούδια  από τη θρησκευτική κουλτούρα του λαού, που τις μέρες της Μεγάλης Σαρακοστής με ιδιαίτερη κατάνυξη τραγουδιούνται, υποκαθιστώντας τις κοσμικές μελωδίες άλλων εποχών.

Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι παρμένος από μοιρολόι του Λουδοβίκου των Ανωγείων.

Τους «Μελωδούς της Παράδοσης» αποτελούν οι:

Δημήτρης Καραμούζας (καλ. δ/ντής), Γιώργος Κωστόπουλος, Μιχάλης Τσιρέλης, Γιώργος Αμανατίδης, Σωτήρης Αμανατίδης, Πόπη Κουτρούλα.Κείμενα κατά τη διάρκεια της συναυλίας διαβάζει η εκπαιδευτικός του Σχολείου Μάγδα Σεϊταρίδου, ενώ την επιμέλεια του ήχου έχει ο Μιχάλης Καμανατζής.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !