21 Απριλίου 2012

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας





Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομη εισαγωγή της συντονίστριας του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Γνωσούλας Χαϊλατζίδου, η αποία στη συνέχεια παρουσίασε και τα βιογραφικά των υποψηφίων. Η βουλευτής Λάρισας Ηρώ Διώτη μίλησε για την πολιτική κατάσταση, τη στάση και την απάντηση της Αριστεράς στα κρίσιμα προβλήματα του λαού μας. Η μάχη δεν τελειώνει με τις εκλογές, δεν τελειώνει στις εκλογές αλλά συνεχίζεται, μέχρι την πλήρη ανατροπή των μνημονίων και του νεοφιλελευθερισμού, μέχρι την οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας, του σοσιαλισμού με ελευθερία και δημοκρατία, όπως υποστήριξε η Ηρώ Διώτη.



Στις τοποθετήσεις τους οι υποψήφιοι βουλευτές ανέφεραν τα εξής: 

Η Γιώτα Γκόρτσου-Ραπτοπούλου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συσπείρωσης του χώρου της κεντροαριστεράς στο Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο  του ΣΥΡΙΖΑ, και τη συμμετοχή των άνεργων γυναικών σε γυναικείους συνεταιρισμούς.

Η Βικτωρία Γραβάνη μίλησε για τις δύσκολες περιόδους του ενωτικού μας σχήματος, για την ενδυνάμωση του χώρου μέσα από τις δυσκολίες και τη συσπείρωση στο ΣΥΡΙΖΑ ανένταχτων αγωνιστών/τριών της Αριστεράς και των κινημάτων.

Ο Γρηγόρης Ζάννας περιέγραψε τη δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα, τα αδιέξοδα που βιώνει ο λαός μας από τις εφαρμογές των μνημονίων και της πολιτικής των δύο μεγάλων κομμάτων. Τόνισε ότι λύση είναι το σπάσιμο των δεσμών με το ΔΝΤ - Τρόικα, η αλλαγή των συσχετισμών σε όλη την Ευρώπη, η ισχυρή και ενωμένη αριστερά! 

Ο Αντώνης Μάντζιος μίλησε για τις εμπειρίες του από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης, για τα προβλήματα των δήμων και για την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αποτελεί τη μόνη φερέγγυα απέναντι σε κούφιες "αντιμνημονιακές" κορώνες νεόκοπων σχηματισμών.

Η Μπέττυ Σκούφα υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής στα πράγματα του τόπου μας, του δημοκρατικού ελέγχου, μίλησε για την τιμή που της έγινε να επιλεγεί ως υποψήφια, καθώς και για τα καθημερινά προβλήματα μιας άνεργης πτυχιούχου με παιδί.

Η Μαρία Τοπαλίδου τόνισε την επιτακτικότητα στήριξης των κοινωνικών δομών αλληλεγγύης όπως τα Κοινωνικά Ιατρεία, και μέσω αυτών της αλληλεγγύης ως γενικής πολιτικής στάσης, καθώς και της συνεισφοράς του χώρου της Ριζοσπαστικής Αριστεράς σε αυτές τις δομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !