4 Απριλίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΕΧΑΓΙΑ, ΣΤΗ«ΦΩΝΗ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ




Καλημέρα Γιώργο και ευχαριστούμε για τον χρόνο σου.

Κατ’ αρχάς να σε ευχαριστήσουμε που δέχτηκες την πρότασή μας για να δώσεις συνέντευξη στην εφημερίδα.Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα είναι ραγδαίες και είναι λογικό να επηρεάζουν και την τοπική πολιτική σκηνή. 


Με ενδιαφέρον διαβάσαμε στο προηγούμενο φύλλο την δήλωση απόχώρησης σου από την Ν.Δ και συμπεράναμε όλοι μας ότι απόθεσες τις ελπίδες σου για τον τόπο στο καινούργιο κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες. Σωστά?


Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Σας αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας και ένα μπράβο για την διατήρηση ενός τοπικού μέσου μαζικής επικοινωνίας.

Πιστεύω ότι η δήλωσή μου ήταν αρκετά ξεκάθαρη.
Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», δεν είναι μόνο ένα κόμμα. Αποτελεί, πρωτίστως, μια δεξαμενή σκέψης, προβληματισμού, εθνικής επαγρύπνησης και ανταλλαγής θέσεων και απόψεων.
Η ιδεολογική πλατφόρμα του κόμματος δεν μπαίνει σε «καλούπια».
Αυτό με εκφράζει, και είναι αυτονόητο πως συμμετέχω ενεργά σε αυτήν την προσπάθεια πλέον.



Έχεις κάτι ακόμα να προσθέσεις; Ίσως κάποια παράλειψη που έγινε στην ανακοίνωση αυτή;

Πιστεύω πως η δήλωσή μου ήταν σαφής, περιεκτική και με εξέφρασε απόλυτα.


Πόσο δύσκολη ήταν για σένα αυτή η απόφασή ;

Πάρα πολύ.
Μην ξεχνάς ότι όλη η πολιτική μου διαδρομή, μέχρι σήμερα, ήταν σε παράλληλη τροχιά με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Πλήθος συμπολιτών μας με τίμησε επανειλημμένα, με την ψήφο του, σε σειρά εσωκομματικών διαδικασιών, αλλά και στην κάθοδό μου, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, με γνώμονα την κομματική και ιδεολογική μου ταυτότητα.
Από την άλλη δε, έχω δώσει πολλάκις εξετάσεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο και τα αποτελέσματα τα αφήνω στην κρίση των, επί χρόνια, συνοδοιπόρων μου.
Η υπερδεκαετής εμπλοκή μου με τα του κόμματος, από διάφορες θέσεις, μου άφησε πολλά, θετικά και αρνητικά.
Γύρισα σελίδα, όμως, έχοντας πίστη ότι προσέφερα πάντα τα μέγιστα των δυνατοτήτων μου.


Ποια η αντιμετώπιση που έχεις από παλιούς συνεργάτες σου στην Ν.Δ;

Μπορώ, αβίαστα, να πω ότι όλα αυτά τα χρόνια απέκτησα μόνο φίλους.
Βέβαια αρκετοί σοκαρίστηκαν.
Μπορεί να μου μεταφέρθηκαν ποικίλα αρνητικά σχόλια, αλλά κατανοώ απόλυτα τον προβληματισμό και την ανησυχία τους.
Είναι δύσκολο να βλέπεις την παράταξή σου να καταρρέει, να δημιουργεί κοινωνικό διχασμό, να συμπεριφέρεται σαν έναν «Ιανό» της πολιτικής και εκεί που ήταν ο στυλοβάτης της αντιμνημονιακής πολιτικής και υπερασπιστής των εθνικών κεκτημένων και της αστικής τάξης, ξαφνικά να μετατρέπεται σε «σημαιοφόρο» της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας και πρωτοστάτης της πολιτικής λιτότητας και οικονομικής ύφεσης.
Λογικό μου ακούγεται, οι προσηλωμένοι στο κόμμα τους να εκφράζονται με δυσαρέσκεια, σε κινήσεις αντίστοιχες της δικής μου.
Όμως αποδεικνύεται, καθημερινά, ότι ο κομματικός στρατός έχει αποδεκατιστεί σε μια ιδεολογική μάχη.
Δεν έφυγα εγώ από τη Νέα Δημοκρατία.
Η σημερινή Νέα Δημοκρατία έφυγε από τις αρχές τις, από την ιδεολογία της και από τον λαό της.   


Να γενικολογήσουμε και λίγο. Γνώρισες προσωπικά τον κ. Καμένο και ποια η γνώμη σου για το άτομό του;

Όχι.
Αν εξαιρέσεις δύο τηλεφωνικές συνομιλίες και ανταλλαγή κάποιων e-mail, δεν είχα δια ζώσης επαφή με τον κ. Καμμένο.
Έτσι, γνώμη για το άτομό του δεν δύναμαι να εκφέρω, αλλά κρίνοντας τις πολιτικές του θέσεις και απόψεις, θα τολμήσω να διατυπώσω την άποψη ότι είναι ένα από τα κορυφαία πρόσωπα της ελληνικής πολιτικής σκηνής και θα διαδραματίσει σημαντικό και μείζονα ρόλο στην επόμενη , του μνημονίου, μέρα.


Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις που έχεις από τον κόσμο με τον οποίο συνομιλείς; Ποιο το όλο κλίμα απέναντι στην απόφαση που πήρες;

Ανήκοντας σε κάποιον κομματικό μηχανισμό, όπως της Νέας Δημοκρατίας, συμπέρανα ότι (όντας πλέον εκτός αυτής) βρίσκεσαι σε μια πολιτική «γυάλα».
Ο κόσμος σου λέει αυτά που θέλεις να ακούσεις.
Εν έτει  2012 όμως, με δυο μνημόνια και ένα μεσοπρόθεσμο στις πλάτες του λαού, με μισθούς και συντάξεις πείνας, με κατεστραμμένες επιχειρήσεις, με ανεργία να καλπάζει πάνω από 30% και με πλήρη ισοπέδωση του κοινωνικού συστήματος, υπάρχει αναβρασμός.
Πρόκληση αποτελεί για τα στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. η κοινωνική αντιμετώπιση, εν όψει εθνικών εκλογών.
Προσωπική συμβουλή: προεκλογικές συγκεντρώσεις σε σπίτια οικείων και με χαμηλό φωτισμό.
Το ρουσφετολογικό πολιτικό σύστημα των περασμένων δεκαετιών έχει ολοκληρωτικά καταρρεύσει, προς απογοήτευση ορισμένων υπερασπιστών του.
Παλιότερα δινόταν αγώνας για εκλογή συγκεκριμένου βουλευτή, με αντίτιμο τον πολυπόθητο διορισμό ή μετάθεση.
Σήμερα δίνουμε όλοι μας αγώνα για τη γενιά μας και τα παιδία μας.
Μας στέρησαν την ελπίδα, το χαμόγελο, την εθνική μας ανεξαρτησία και την υπερηφάνεια για την εθνική μας ταυτότητα.
Έχουν εγκλωβιστεί, οι μνημονιακές δυνάμεις, σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και λιτότητας, υπό τα κελεύσματα της τρόικας και των δανειστών μας.
Περιχαρείς και υπερήφανοι ανακοίνωσαν ότι «κούρεψαν» το δημόσιο χρέος, ενώ κατ’ ουσία μας φόρτωσαν με ένα «απεχθές» χρέος 400 δις €, εκχώρησαν κυριαρχικά εθνικά δικαιώματα, υποθήκευσαν τον εθνικό πλούτο, αρνούνται πεισματικά να οριοθετήσουν τις Α.Ο.Ζ., «σφυρίζουν» αδιάφορα για τις άπειρες γειτονικές εθνικές προκλήσεις και αποτελούν όλοι τους τα «τσιράκια» των, διεθνούς φήμης, κερδοσκόπων που «τζογάρουν» καθημερινά με τις ζωές και τις ψυχές των Ελλήνων.
Ο λαός έχει εξεγερθεί πλέον.
Φοβούνται να προσφύγουν σε εκλογές, γιατί ξέρουν πολύ καλά πως, την επόμενη μέρα, το «πάρτυ» θα τελειώσει.
Επιτέλους θα πρέπει να αποδοθούν ποινικές και οικονομικές ευθύνες και να αφαιρεθεί η ελληνική υπηκοότητα, από τους προδότες.
Εναποθέσαμε στα χέρια τους τις ελπίδες και τις ψυχές του πιο περήφανου, παγκοσμίως, λαού και αυτοί πλούτισαν παράνομα, μας οδήγησαν σε εξαθλίωση και ακόμα και σήμερα διασκεδάζουν και καταστρώνουν σχέδια για την επόμενη μέρα.

Τα παραπάνω είναι κοινή πεποίθηση όλων των καθημερινών συνομιλητών μου και, βέβαια, και δικές μου.
Αυτονόητη, λοιπόν, η αντιμετώπισή τους στην απόφασή μου.
Για μένα, δεν χωράει διαχωρισμός «δεξιών» «αριστερών» και «κεντρώων», σήμερα.
Οι προηγούμενες γενιές είχαν καλλιεργημένο το φόβο είτε της «επάρατης δεξιάς» είτε της «σοβιετικής αριστεράς».
Σήμερα, που έχουμε πλέον βιώσει τον «θάνατο» και του υπαρκτού σοσιαλισμού αλλά και του καπιταλισμού, είναι τουλάχιστον αστείος ο διαχωρισμός του λαού σε πολιτικούς χώρους.
Απευθύνω κάλεσμα, στους αναγνώστες σας, να αποβάλλουν τις πολιτικές προκαταλήψεις και να αγκαλιάσουν την προσπάθεια των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» για ρήξη του παλαιοκομματικού συστήματος και επιστροφή της ελπίδας και της εθνικής υπερηφάνειας στους Έλληνες πολίτες.





Η σχέση σου με τον κ. Δημόπουλο παραμένει η ίδια;Ανήκεις ακόμη στον συνδυασμό «Ολύμπια Γη»; 

Η προσωπική μου σχέση με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που ανήκω είναι πολυετής και επειδή, όπως προανέφερα, είναι προσωπική και όχι πολιτική, έχει περάσει από πολλά «κύματα».
Ήταν, είναι και παραμένει άριστη, και η καθημερινή μας επαφή είναι δεδομένη.
Όσο αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, δεν καταλαβαίνω το σκοπό της.
Η «Ολύμπια Γη» είναι μια πολυσυλλεκτική δημοτική παράταξη.
Δεν είχαμε υποψηφίους από όλους τους πολιτικούς χώρους;
Περισσότερο πιστεύω ότι ορισμένοι προσπαθούν να σπείρουν «ζιζάνια», εν όψει των επόμενων δημοτικών εκλογών.
Το 2014 όμως «κείται μακράν». Σήμερα καλούμαστε να λύσουμε άμεσα προβλήματα εθνικού βεληνεκούς και όχι να αναλωνόμαστε σε μια προσπάθεια δημιουργίας θεμάτων για λαϊκή κατανάλωση και μεταφοράς «της μπάλας σε άλλο γήπεδο».
Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες και στην πολιτική οξυδέρκεια του κ. Δημόπουλου, για τον χειρισμό τέτοιων καταστάσεων, ως επικεφαλής της «Ολύμπιας Γης».


Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το βήμα που μου παραχωρήσατε, στην εφημερίδα σας, και να αφιερώσω στους αναγνώστες σας μια φράση του Αβραάμ Λίνκολν:
«Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !