17 Απριλίου 2012

Αυγομαχίες Άνω Αγιος Ιωάννης



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πασχαλινή “Γιορτή της Αγάπης”, τη δεύτερη μέρα του Πάσχα στην Τοπική Κοινότητα Άνω Αγίου Ιωάννη.
Η εκδήλωση, η οποία συγκέντρωσε πλήθος κόσμου διοργανώθηκε από τον Δήμο Κατερίνης, τον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας και τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο «ΑΡΓΟΣ».


Στη διάρκεια της εκδήλωσης αναβίωσαν έθιμα, με κυριότερο αυτό του τσουγκρίσματος των αυγών, των γνωστών “αυγομαχιών”. Όπως είναι γνωστό το έθιμο βρίσκει τις ρίζες του στον Πόντο και συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου και την σύγκρουση του καλού με το κακό.
                                   
Στο διαγωνισμό των αυγομαχιών έλαβαν μέρος άτομα όλων των ηλικιών. Στους  νικητές, απονεμήθηκαν έπαθλα, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό μουσικοχορευτικό γλέντι και προσφορά εδεσμάτων.
Κοντά στους συνδημότες βρέθηκε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Θωμάς Παπαδημητρίου, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, ενώ συνεχάρη τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου «ΑΡΓΟΣ», καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «με τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν συμβάλλουν ουσιαστικά στη διατήρηση των εθίμων και γενικότερα της παράδοσης του τόπου».

Χαιρετισμό – καλωσόρισμα προς όλους τους επισκέπτες απηύθυναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου «ΑΡΓΟΣ» Χρήστος Παυλίδης και ο Γραμματέας του Συλλόγου Γιώργος Φυδάνογλου, οι οποίοι ευχαρίστησαν τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και παρέστησαν στην εκδήλωση.

Επιπλέον ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, τον Πρόεδρο του Ο.Π.Π.Α.Π. Θωμά Παπαδημητρίου. Παράλληλα,  όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την προβολή των εκδηλώσεων του συλλόγου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης, η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθανάσιος Λιακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αλέξανδρος Γιουμίδης, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης Κυραϊλίδης Χρυσόστομος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άνω Αγίου Ιωάννη Χαράλαμπος Οφίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, υποψήφιοι βουλευτές,  οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Γανόχωρας, Τριλόφου, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !