10 Απριλίου 2012

Περιφορά Επιταφίου μετά από 80 χρόνια στην Άνω Μηλιά



Στην Άνω Μηλιά στις 4 το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει λειτουργία και περιφορά του Επιταφίου της εκκλησίας της Άγίας Παρασκευής στα μονοπάτια του χωριού.


Ένα χωριό ξαναζωντανεύει όταν επιστρέφουν σ αυτό οι άνθρωποι με την καθημερινότητά τους, τα έθιμα και τις συνήθιες τους, μα και τις θρησκευτικές τελετουργίες.
Η Άνω Μηλιά είναι ένα ηρωικό και μαρτυρικό χωριό που ερήμωσε πριν τον πόλεμο και άρχισε να παίρνει ξανά ζωή τα τελευταία 10 χρόνια.
Απόγονοι παλιών κατοίκων, επισκέπτες που μαγεύτηκαν από την ομορφιά του τοπίου άρχισαν να ανηφορίζουν στην Άνω Μηλιά να ψάχνουν παλιά παρογονικά σπίτια, ν αγοράζουν γη και να ριζώνουν σιγα σιγά εκεί.
Ο Εκπολιτιστικός – Εξωραϊκστικός Σύλλογος ήταν ο φορέας που τους ένωσε όλους και συντονίστηκε η κοινή προσπάθεια για να εξασφαλίσει το χωριό τις βασικές υποδομές και να αναδείξει  τα ξεχωριστά του πλεονεκτήματα.
Στις πολλές πρωτοβουλίες και δράσεις του Συλλόγου έρχετε να προστεθεί τώρα και μιά ακόμη με ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα.
Μετά από αίτημα και σύμφωνη γνώμη της Ι. Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης  και Πλαταμώνα θα γίνει στο χωριό την Μεγάλη Παρασκευή η περιφορά του Επιταφίου μετά από  80 χρόνια.
Νωρίς το απόγευμα (ώρα 16.00)  θα ξεκινήσει η θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής και θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στα μονοπάτια του χωριού.

Το Δ.Σ. Εκπολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου καλεί όλους όσους επιθυμούν να νοιώσουν την εμπειρία και την κατάνυξη μας διαφορετικής Μεγάλης Παρασκευής στην Άνω Μηλιά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !