14 Μαρτίου 2012

Eγκαίνια της «Συλλογής Αυγών» της Χαρίκλειας Ανδρικά-Καρδαρά



Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και Κατερίνης, ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας (Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων), οργανώνουν έκθεση με θέμα «Συλλογή Αυγών» από το εξαιρετικά πλούσιο και σπάνιο υλικό της Χαρίκλειας Ανδρικά-Καρδαρά (καθηγήτριας Οικονομικών).


Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως, την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 και ώρα 19:30, ενώ η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των  εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Κατερίνης (1912-2012).

«Στον χώρο της έκθεσης οι επισκέπτες θα χαρούν χίλια περίπου αυγά διακοσμημένα με όλες τις τεχνικές και τα χρώματα, από φυσικά υλικά, από γυαλί, μέταλλο, χώμα κ.α. Αυγά σκαλιστά, ζωγραφισμένα, χειροποίητα» επισημαίνει σε δήλωσή του για την ταυτότητα της έκθεσης ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιωακείμ Οικονομίκος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. Θωμάς Παπαδημητρίου ευχαρίστησε την κα Χαρίκλεια Ανδρικά-Καρδαρά για την ευγενική παραχώρηση της συλλογής της, έκανε λόγο γενικότερα «για πολιτιστικά δρώμενα που δίνουν διέξοδο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας, για την ουσιαστική στήριξη των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Οργανισμός από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη. Άλλωστε Παιδεία και Πολιτισμός αποτελούν για τον Δήμο μας πρώτες προτεραιότητες».

Η υπεύθ. της Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας (Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων)  Μυράντα Παππά τονίζει χαρακτηριστικά: «Στη σημερινή οικονομική συγκυρία, η οποία έχει σαφείς προεκτάσεις και στον κοινωνικό ιστό της χώρας, αυτό με το οποίο το Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων, ο χώρος της εκπαίδευσης γενικότερα μπορεί να αντιπαρέλθει της κρίσης είναι η ανάπτυξη των γραμμάτων, των τεχνών, του πολιτισμού. Προς αυτή την κατεύθυνση αποβλέπει η συγκεκριμένη εκδήλωση. Ευχαριστούμε με την ευκαιρία για την ενεργό συμπαράσταση του στη διοργάνωση της εκδήλωσης τον Διευθυντή της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιωάννη Καζταρίδη».

Τέλος, η κα Χαρίκλεια Ανδρικά-Καρδαρά κάλεσε το κοινό να επισκεφτεί την έκθεση, ενώ υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια συλλογή 35 χρόνων από διάφορα μέρη του κόσμου, διαφορετικών εποχών».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Μαΐου. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά από τις 09:00 π.μ. έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 20:30 εκτός Τετάρτης - Παρασκευής, της Μεγάλης Εβδομάδας και της Διακαινησίμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !