5 Μαρτίου 2012

Λιτοχωρίτικες και Ναουσαίικες γεύσεις στον..Λούβρο !



Μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία των κοινών δράσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου, σε συνεργασία με τους Δήμους Νάουσας και Δίου-Ολύμπου, για την τουριστική προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί η φιλοξενία ελληνικών συνταγών στο μεσογειακό εστιατόριο Meltem, στο Καρουζέλ του Μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι. 


Από αύριο Τρίτη 6 Μαρτίου 2012 και για τους επόμενους δύο μήνες, έως τις 30 Απριλίου 2012, το εστιατόριο Meltem θα προσφέρει ελληνικά παραδοσιακά πιάτα, εμπνευσμένα από τη γαστρονομία της Κεντρικής Μακεδονίας, που θα σερβίρονται σε σουπλά από μακεδονίτικα τοπία, ενώ γιγαντοοθόνες θα προβάλλουν πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από τουριστικές εικόνες της περιοχής.
            Δύο σχεδόν μήνες μετά τη λήξη της επιτυχημένης έκθεσης «Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου: Αρχαία Μακεδονία» στο Μουσείο του Λούβρο (13 Οκτωβρίου 2011-16 Ιανουαρίου 2012), η Κεντρική Μακεδονία πρωταγωνιστεί και πάλι στη γαλλική πρωτεύουσα, αυτή τη φορά αναδεικνύοντας τις γεύσεις και τις παραδοσιακές συνταγές της μακεδονίτικης κουζίνας. Στόχος του εγχειρήματος είναι να συστήσει τα ελληνικά προϊόντα και την τοπική κουζίνα της Κεντρικής Μακεδονίας στο εξωτερικό, συνεισφέροντας στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας.
            Όποιος γευθεί τα παραδοσιακά μακεδονίτικα πιάτα του εστιατορίου θα έχει τη δυνατότητα, με την απόδειξη του εστιατορίου, να συμμετέχει σε κληρώσεις για δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια προς τη Θεσσαλονίκη και δωρεάν τετραήμερη διαμονή σε ξενοδοχεία της περιοχής.
            Η φιλοξενία παραδοσιακών γεύσεων από την Κεντρική Μακεδονία στο εστιατόριο Meltem επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας τουριστικής προβολή:«Η Μακεδονία είναι μια υπέροχη περιοχή για να τη γνωρίσεις όλες τις εποχές του χρόνου. Ανακάλυψέ την!».
            «Όταν οι Έλληνες θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε πολλά. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απαντά με εξωστρέφεια, απαντά με συνεργασίες, απαντά με πολιτισμό σε κάθε μεγάλη ευκαιρία τουριστικής προβολής και ανάδειξης της περιοχής μας. Η έκθεση για το Μέγα Αλέξανδρο ήταν μια μοναδική ευκαιρία για τη χώρα μας, που αξιοποιήσαμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ενισχύοντας την επιχειρηματική, εμπορική και τουριστική δραστηριότητα στον τόπο μας. Ήδη έχει σημειωθεί αύξηση του ρεύματος Γάλλων τουριστών προς την Κεντρική Μακεδονία, τάση που ελπίζουμε να ενισχυθεί στο μέλλον», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε: «Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης για την αρχαία Μακεδονία και το Μ. Αλέξανδρο που συγκέντρωσε περισσότερους από 400 χιλιάδες επισκέπτες στο μουσείο του Λούβρου, ήρθε η ώρα να προβάλλουμε τις γεύσεις της Μακεδονίας, και τα προϊόντα της Μακεδονικής γης, με στόχο να ενισχύσουμε την εξωστρέφειά μας και να δώσουμε στους παραγωγούς το έναυσμα για περισσότερες εξαγωγές και εμπορικές συμφωνίες. Αξιοποιώντας το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται υπέρ της Ελλάδας σε όλες τις πόλεις του κόσμου, είναι ευκαιρία να  αποδείξουμε ότι δεν ζητάμε ελεημοσύνη, ότι δουλεύουμε και παράγουμε ποιοτικά προϊόντα, τα οποία τους προσφέρουμε να γευτούν και να εμπιστευτούν. Αυτό τον στόχο θέλουμε να πετύχουμε και σε συνεργασία με όλους τους φορείς που θέλουν και μπορούν να συμμετέχουν, θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε».
            «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επένδυσε στις συνεργασίες και ένωσε τις δυνάμεις της με άλλους φορείς της πόλης, προκειμένου να συμμετάσχει στη διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου εγχειρήματος προβολής για την περιοχή μας» τόνισε από την πλευρά της η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα δημοσίων και διεθνών σχέσεων Τζελίνα Μακραντωνάκη, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την επιτυχημένη πορεία της έκθεσης για το Μέγα Αλέξανδρο και τις παράλληλες δράσεις που διοργανώθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !