23 Μαρτίου 2012

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το νέο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης



Συνάντηση με τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης,  είχε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.


Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, Κωνσταντίνος Ρέχας, ο Α΄Αντιπρόεδρος Νικόλαος Μακρίδης, η Β΄Αντιπρόεδρος, Ελένη Ηλιάδου, ο Ταμίας, Αλέξιος Βαρνάς, ο Αναπληρωτής Ταμίας, Χαράλαμπος Αβραμίδης και το Μέλος, Ιωάννης Ορφανίδης.

Το νέο ΔΣ μετέφερε στη Σοφία Μαυρίδου την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι έμποροι εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης και των σκληρών κυβερνητικών μέτρων.

Οι έμποροι έκαναν λόγο για σημαντική πτώση της εμπορικής κίνησης στην αγορά της Κατερίνης με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τα βασικά τους  έξοδα. Παράλληλα, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το μέλλον της αγοράς, καθώς  όπως  τόνισαν δεν υπάρχει σχέδιο παρέμβασης για τη στήριξη και ενίσχυση των επιχειρήσεων
στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η οικονομική κρίση.


Ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης επεσήμανε ότι η επώδυνη φορολογική πολιτική, η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και αναπτυξιακής πολιτικής πλήττουν ιδιαίτερα την τάξη των εμπόρων,  που «παλεύει» να κρατήσει ανοικτές τις επιχειρήσεις.


Άλλωστε, υπογράμμισε ότι οι δείκτες της ανεργίας που αυξάνοντα δραματικά, η μείωση μισθών και συντάξεων επιφέρουν μείωση της αγοραστικής δύναμης. Ο κόσμος   αδυνατεί  να ψωνίσει ακόμη και σε περιόδους εκπτώσεων και προσφορών.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας εξέφρασε τη  συμπαράσταση και τη στήριξη
της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στον εμπορικό κόσμο της Κατερίνης και αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη υλοποίησης δράσεων για να μη θιγεί η ανάπτυξη και  η ανταγωνιστικότητα αλλά  για να  ανακάμψει η εμπορική κίνηση που έχει πληγεί βαρύτατα από τη συνεχιζόμενη ύφεση.    


«Το  εμπόριο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν μοχλό ανάπτυξης για μια περιοχή και γι΄αυτό το λόγο πρέπει  όλοι να συμβάλλουμε για
την ενδυνάμωση και ενίσχυση της αγοράς», είπε χαρακτηριστικά η Σοφία Μαυρίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !