7 Μαρτίου 2012

Νέο «αίμα» στη Διοίκηση του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ»



Σε ανανέωση του έμψυχου διοικητικού δυναμικού του προχώρησε ο Σύλλογος Ορφανών Παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.


ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ.
Στο νέο Δ.Σ. Γ. Γραμματέας εξελέγη η Γαλήνη Σιδηροπούλου, Ταμίας και Αντιπρόεδρος στην Ελλάδα εξελέγη ο Νίκος Χουσουρίδης, μέλη είναι η Άννα Κεφαλά που είναι Αντιπρόεδρος (ΗΠΑ) και η Χριστίνα Απατσίδου ενώ Πρόεδρος και Διευθυντής εξελέγη ο Χάρης Αναστασίου.
Αναπληρωματικά μέλη είναι η Αλέκα Απατσίδου (Αισθητικός), η Αθηνά Απατσίδου (Φαρμακοποιός) και η Πάουλα Παναγιωτίδου (Καθηγήτρια ξένων γλωσσών).
Στην ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ εξελέγησαν η Ιωάννα Γιδαράκου, ο Δημήτριος Ναζιρίδης και ο Πολύδωρος Σιδηρόπουλος.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αδελφές Αθηνά, Χριστίνα και Αλέκα Απατσίδου είναι τρεις νέες που ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» συμπαραστάθηκε από το 1994, για να μεγαλώσουν και να σπουδάσουν. Και τώρα είναι πλέον έτοιμες για να αναλάβουν τα καθήκοντά τους στη Διοίκηση του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» προκειμένου να βοηθήσουν τον Σύλλογο στο παρόν και μέλλον.
Πέρα από το γεγονός ότι τρία από τα κορίτσια που βοήθησε ο Σύλλογος για 14 χρόνια να μεγαλώσουν και να σπουδάσουν είναι πλέον μέλη της διοίκησης, ένα ακόμη χαρακτηριστικό της Διοίκησης του Νέου «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» είναι ότι δύο από τα 5 μέλη του ΔΣ είναι άτομα που δεν μεγάλωσαν στο Ορφανοτροφείο Κατερίνης ενώ και τρεις νέοι άνθρωποι είναι αναπληρωματικά μέλη της Διοίκησης.
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ
Τo Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 16:00 στην Κατερίνη, συνήλθαν σε Γενική Συνέλευση τα μέλη του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε απολογισμός πεπραγμένων έτους 2011, έγινε έγκριση οικονομικού απολογισμού έτους 2011, διαβάστηκε έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής, έγινε έγκριση προϋπολογισμού έτους 2012, ακολούθησε εκλογή νέου Δ.Σ., εκλογή αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ. και τέλος εκλογή εξελεγκτικής επιτροπής.
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2011.
Ως προς τον απολογισμό των πεπραγμένων, αναφέρθηκε ότι το 2011 ήταν πράγματι μια πολύ επιτυχημένη χρονιά. Ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» έχει ανέβει σε νέο επίπεδο.
«Πρέπει να δούμε μπροστά, να βρούμε κατάλληλα άτομα που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία ότι το έργο που άρχισαν τα άτομα που μεγάλωσαν στο ορφανοτροφείο Κατερίνης θα συνεχιστεί με επιτυχία», τονίστηκε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια του απολογισμού.
Αναφέρθηκε ακόμη ότι το «μηνιαίο οικονομικό πρόγραμμα για παιδιά που μεγαλώνουν στο δικό τους οικογενειακό περιβάλλον», το «πρόγραμμα διανομής τροφίμων» και το πρόγραμμα υποστήριξης της ομάδας μονογονεϊκών οικογενειών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» συνεχίζονται με επιτ
Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι το 2011, ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» απέκτησε, για τις ανάγκες του, ένα 7θέσιο Βαν OPEL ZAFIRA 2005.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Τέλος, έγινε ειδική μνεία στο γεγονός ότι στις 26/7/2011 πραγματοποιήθηκε επίσημος οικονομικός έλεγχος από την Τοπική Οικονομική Εφορεία για τα περασμένα 3 χρόνια 2008, 2009 και 2010.
Ως προς το αποτέλεσμα του ελέγχου, στην έκθεσή της η Οικονομική Εφορεία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «το σωματείο με την επωνυμία Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ με Α.Φ.Μ. 999824068 και έδρα την Κατερίνη επί της οδού Π. Μελά 22Α, έχει συσταθεί νόμιμα και επιδιώκει κοινωφελείς σκοπούς, οπότε τα χρηματικά ποσά που καταβάλλονται από φορολογούμενους λόγω δωρεάς εκπίπτουν από το φορολογικό εισόδημα (άρθρο 8 Ν2238/1994)».
Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι παρόμοιος οικονομικός έλεγχος δεν έχει γίνει σε κανένα άλλο φορέα του νομού!
«ΑΓΚΑΛΙΑ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ;
Παράλληλα με την ανανέωση που έγινε στο έμψυχο δυναμικό της Διοίκησης, ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» είναι έτοιμος να υλοποιήσει τους στόχους του για το έτος 2012, στόχους που καθόρισε από την προηγούμενη χρονιά. Αυτοί οι στόχοι είναι η ίδρυση και λειτουργία της δεύτερης «ΑΓΚΑΛΙΑΣ» στην Κατερίνη και μιας «ΑΓΚΑΛΙΑΣ» σε περιοχή εκτός Ν.Πιερίας. Μάλιστα, ο Πρόεδρος έριξε την ιδέα για ίδρυση «ΑΓΚΑΛΙΑΣ» στην Αθήνα.
Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν κάποιες εξελίξεις που ανατρέπουν την αρχική ιδέα. Συγκεκριμένα, έδειξε ενδιαφέρον για ίδρυση «ΑΓΚΑΛΙΑΣ» ο Δήμαρχος Άρτας, Ιωάννης Παπαλέξης, ο οποίος ήρθε στην Κατερίνη μαζί με την Αντιδήμαρχο Πρόνοιας Βίκυ Βασιλάκη και τη Δημοσιογράφο Ειρήνη Κατσούλα και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δ.Σ. του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» καθώς και με άλλα στελέχη τού συλλόγου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και της συζήτησης που επακολούθησε, ο κ. Παπαλέξης εξέφρασε την άποψη ότι και στην Άρτα θα ήταν δυνατόν να ιδρυθεί μια τέτοια «ΑΓΚΑΛΙΑ», δηλαδή μια δομή στην οποία ο Δήμος του θα μπορούσε να προσφέρει στήριξη στην προσπάθεια του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» για επέκταση αυτής της δράσης που με πρωτότυπο τρόπο λειτουργεί σήμερα στην Κατερίνη.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη εφόσον συνεχιστεί, δηλαδή εφόσον η εν λόγω ιδέα αγκαλιαστεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας, τότε ανοίγει ο δρόμος για ίδρυση μιας «ΑΓΚΑΛΙΑΣ» και σ’ εκείνη την περιοχή.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η «ΑΓΚΑΛΙΑ»
Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι η «ΑΓΚΑΛΙΑ», θα πρέπει να αναφερθεί ότι πρόκειται για ένα νέο μοντέλο στέγασης παιδιών σε κίνδυνο, παιδιών που η κηδεμονία τους αφαιρείται από τους φυσικούς γονείς και δίνεται ΟΛΙΚΑ στον «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» μετά από Δικαστική Απόφαση. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της «ΑΓΚΑΛΙΑΣ» είναι ότι η στέγαση 3 – 5 παιδιών σε κίνδυνο γίνεται σε σπίτι με την παρουσία πρότυπου Μητέρας και Πατέρα, ώστε τα παιδιά αυτά να νιώθουν ότι ζουν σε μια πραγματική οικογένεια και όχι σε ορφανοτροφείο.
Ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» ευχαριστεί την Κατερίνη για την υποστήριξη της πρώτης «ΑΓΚΑΛΙΑΣ». Αυτό το πρόγραμμα υλοποιείται κανονικά και με εξαιρετικά θετικό τρόπο δεδομένου ότι τα 4 παιδιά που φιλοξενούνται εκεί, έχει διαπιστωθεί ότι ζουν μια φυσιολογική ζωή που είναι αξιοζήλευτη.
Συγκεκριμένα, ο παιδοψυχολόγος Χαράλαμπος Σιδηρόπουλος που επισκέπτεται συχνά την οικογένεια αυτή, παρατηρεί ότι τα παιδιά αυτά φαίνεται να διαμορφώνουν έναν θετικό χαρακτήρα, γεγονός που προφανώς οφείλεται στον ειδικό τρόπο διαπαιδαγώγησης εκείνων των ανθρώπων (του Πατέρα, της Μητέρας και της Θείας) που είναι μαζί τους και τα ανατρέφουν.
Πρόκειται δηλαδή για ένα ομολογουμένως επιτυχημένο πρόγραμμα, γι αυτό και η απόφαση της Διοίκησης είναι να το επεκτείνει.
Ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΟΙΚΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ», λοιπόν, αναζητά, πάλι στην Κατερίνη, μια μεγάλη μονοκατοικία με αυλή, με 4 υπνοδωμάτια και 2 μπάνια για να στεγάσει τη δεύτερη «ΑΓΚΑΛΙΑ». Εκεί θα βρουν οικογενειακό καταφύγιο κάποια άλλα παιδιά σε κίνδυνο, εκεί θα βρουν τη δική τους ξεχωριστή οικογένεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !