15 Μαρτίου 2012

ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΚΟΥΡΕΨΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ


Μετά την ανακοίνωση των νέων σκληρών οικονομικών μέτρων και τις μειώσεις των εισοδημάτων των εργαζομένων, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η κατακόρυφη πτώση του βιοτικού του επιπέδου της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, η εφιαλτική αύξηση της ανεργίας, η ύφεση που συνεχίζεται για μία ακόμη χρονιά, η διαρκής συρρίκνωση μισθών και συντάξεων που οδηγούν μαθηματικά στην εξαθλίωση του λαού μας, απαιτούν γενναίες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, στην κατεύθυνση της ανακούφισης των συμπατριωτών μας που υποφέρουν.
Το «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους πρέπει να συνοδευτεί άμεσα από συγκεκριμένες παρεμβάσεις προς όλες τις τράπεζες, ώστε να εξασφαλιστεί ανάλογο «κούρεμα» όλων των δανείων που έχουν λάβει οι πολίτες. Με αποσπασματικά μέτρα, όπως η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, δεν αντιμετωπίζεται πλέον η κατάσταση και με δεδομένη την επιβάρυνση εκατομμυρίων συμπατριωτών μας με στεγαστικά, κυρίως, δάνεια, ελλοχεύει ο κίνδυνος «κραχ» στην αγορά, που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Δεν πρέπει να γίνουμε Αμερική του 2008, όταν άνθρωποι έχαναν τις περιουσίες τους και τα σπίτια τους σε μια νύχτα.
Επιτέλους, πρέπει να προστατέψουμε όχι μόνο τις τράπεζες, αλλά και τους πολίτες, οι οποίοι σηκώνουν τα βάρη της μνημονιακής πολιτικής. Δώστε προτεραιότητα στους ανθρώπους, στην πραγματική οικονομία, ακούστε την κραυγή απόγνωσης της κοινωνίας που έχει ξεπεράσει τα όριά της.  Το φιτίλι έχει ήδη ανάψει και αν η βόμβα εκραγεί, θα έχει καταστροφικές συνέπειες…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !