22 Μαρτίου 2012

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΒΗΝΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗΝ "ΏΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ"



Στην πρωτοβουλία «Η Ώρα της Γης», που αναλαμβάνει και φέτος ο Οργανισμός WWF, συμμετέχει ο Δήμος Κατερίνης. Για το λόγο αυτό, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, από τις 20:30 έως τις 21:30, θα σβήσουν τα φώτα σε όλα τα δημοτικά κτίρια, τις πλατείες και τους κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους.


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Παράλληλα, οι πολίτες της Κατερίνης, με την προτροπή της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου  καλούνται να σβήσουν εθελοντικά τα φώτα για μια ώρα το Σάββατο 31 Μαρτίου,  συμμετέχοντας στη συμβολική «Ώρα της Γης», μια διεθνή δράση ευαισθητοποίησης κατά της κλιματικής αλλαγής.
«Καλούνται οι δημότες της Κατερίνης να συμμετέχουν, στηρίζοντας αυτήν την παγκόσμια συμβολική προσπάθεια, δυναμώνοντας το μήνυμα για την προστασία του πλανήτη από την υπερθέρμανση και την κλιματική αλλαγή», σημειώνει σε δήλωσή της, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης Καλλιόπη Μπατάλα – Τζουμέρκα.
Επιπλέον, όπως επισημαίνει η Αντιδήμαρχος: «Η ημέρα αυτή είναι μια αφορμή να δεσμευτούμε ότι και για το υπόλοιπο του χρόνου θα ακολουθήσουμε έναν τρόπο ζωής φιλικότερο προς το περιβάλλον. Χωρίς άσκοπη κατανάλωση ενέργειας, µε λιγότερες εκπομπές ρύπων στην ήδη βεβαρημένη ατμόσφαιρα».
ΔΡΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

«Ξεπερνάμε τον ίδιο μας τον εαυτό». Με το σύνθημα αυτό, ο Οργανισμός WWF καλεί τους συμμετέχοντες, μέσα από την ιστοσελίδα wwf.gr/earthhour, να δεσμευτούν για μία δράση εξοικονόμησης ενέργειας που θα ακολουθήσουν πιστά μετά την Ώρα της Γης, και να διαδώσουν αυτή την τακτική σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα διακρίθηκε για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο σε παγκόσμια κλίμακα όσον αφορά τον όγκο συμμετοχής. Το 2009 στην πρώτη της συμμετοχή βρέθηκε στην 2η θέση στην κατάταξη  100 χωρών, που έλαβαν μέρος. Τα οφέλη από αυτή τη μικρή πράξη για το περιβάλλον ήταν πολλά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, η εθνική κατανάλωση ενέργειας κατά την Ώρα της Γης μειώνεται αισθητά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !