30 Μαρτίου 2012

Δεντροφύτευση στον Κάτω Άγιο Ιωάννη




Με πρωτοβουλία της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Αγίου Ιωάννη, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης, εθελοντική δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, σε κοινόχρηστο χώρο της περιοχής από 27 μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου του Κάτω Αγίου Ιωάννη.


«Οφείλουμε με αφορμή τη σημερινή δενδροφύτευση να δώσουμε μία υπόσχεση στον εαυτό μας και το περιβάλλον. Ότι κάθε μέρα για μας θα είναι ημέρα προστασίας, σεβασμού και αγάπης προς τη φύση. Καλώ όλα τα παιδιά να γίνουν πρεσβευτές της προστασίας του περιβάλλοντος και να μεταδώσουν αυτό το μήνυμα και στους μεγάλους» δήλωσε η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Αγίου Ιωάννη Ελένη Γεωργίου.
Τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Σιώκα Αικατερίνη, Μόσχος Αντώνιος και Παπαδημητρίου Βασίλειος, που όπως επισήμαναν:«οι μαθητές συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία, στο πλαίσιο των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και όπως διαπιστώνετε πραγματοποιούν την δενδροφύτευση με ενθουσιασμό».

Συνολικά έγινε δενδροφύτευση 100 δέντρων(θαμνώδη – καλλωπιστικά), που τα παρέλαβε η Τοπική Κοινότητα Κάτω Αγίου Ιωάννη από την Διεύθυνση Δασών.
«Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε γενικότερα την ευρύτερη περιοχή της κοινότητάς μας και γι’ αυτό το λόγο πριν λίγες ημέρες προχωρήσαμε σε δενδροφύτευση και με ενήλικες - εθελοντές της περιοχής μας κατά μήκος του καναλιού» δήλωσε η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ελένη Γεωργίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία της Τοπικής Κοινότητας με το δημοτικό σχολείο θα συνεχιστεί και το προσεχές διάστημα, καθώς θα προχωρήσουν από κοινού, σε καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων,  των αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !