19 Μαρτίου 2012

Ξεκίνησε η κατασκευή του 4ου δημοτικού σχολείου Κατερίνης





Mε χρηματοδότηση 100%από το ΕΣΠΑ, ξεκινά η κατασκευή του 4ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή Βατάν-Μυλαυλάκου.  Ήδη, ξεκίνησαν οι εργασίες διάνοιξης του περιβάλλοντος χώρου και η διαμόρφωση της έκτασης 3 στρεμ., μέσα στην οποία θα ανεγερθεί το σχολείο.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3,7 εκατ. ευρώ.


Πρόκειται για ένα ακόμη βιοκλιματικό σχολείο, που μαζί με το  5ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή των Ευαγγελικών και το 14ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή Εθνικού Σταδίου(πίσω από τον Ι. Ναό Τιμίου Σταυρού), έρχονται  να καλύψουν πλήρως στεγαστικές ανάγκες πολλών ετών και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο: αξιοποιώντας τους ενεργειακούς πόρους και συντελώντας έτσι, τόσο στη μείωση του κόστους σε ότι αφορά την ενέργεια, όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Γιουμίδης, τα σχέδια για την κατασκευή του 4ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή του Βατάν χρονολογούνται από το 1985 και χάρη στις προσπάθειες της Διοίκησης του Δήμου Κατερίνης και προσωπικά του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, γίνονται πραγματικότητα σήμερα.
Σημείωσε επίσης πως, πριν την έναρξη των εργασιών απαιτήθηκαν προσπάθειες να απομακρυνθούν αυθαίρετες κατασκευές , ενώ ευχαρίστησε τους κατοίκους της περιοχής, που με προθυμία συνεργάστηκαν, καθώς επίσης τους υπαλλήλους της Τ.Υ. και της Τοπογραφικής Υπηρεσίας για τις συντονισμένες ενέργειές τους, ώστε το έργο να ξεκινήσει χωρίς καθυστερήσεις. Τόνισε κλείνοντας πως το νέο βιοκλιματικό σχολείο θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής, αναβαθμίζοντάς την.
Αξίζει να σημειωθεί πως, συνολικά για την κατασκευή των 3 βιοκλιματικών σχολείων, η Δημοτική Αρχή της Κατερίνης πέτυχε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 11 εκατ. Ευρώ.
Τα τρία «πράσινα» δημοτικά σχολεία της Κατερίνης αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους και να υποδεχτούν τους μαθητές τον Σεπτέμβριο του 2013.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !