22 Μαρτίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821



Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου και παράλληλα της θρησκευτικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που συμβολικά ταυτίστηκε με την Επανάσταση, αναβιώνει στη συνείδησή μας την ιστορική μνήμη, του αγώνα του Έθνους για  Ελευθερία.


Επέτειοι όπως η σημερινή ενισχύουν την εθνική αυτοπεποίθηση. Η 25η Μαρτίου 1821 όμως αποτελεί πάνω από όλα ένα ζωντανό και επίκαιρο μήνυμα αφύπνισης και κινητοποίησης της συλλογικής συνείδησης του λαού μας. Είναι το ιστορικό χρέος του καθενός μας ξεχωριστά, ώστε η ειρήνη, η δημοκρατία και ο αλληλοσεβασμός να είναι οι οδηγοί µας στο δρόμο της ευημερίας και της σταθερότητας.
Σήμερα που η πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια από τις δυσκολότερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας της οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι για τη διασφάλιση της εθνικής μας κυριαρχίας και τη δικαίωση της νέας μεγάλης εθνικής προσπάθειας.
Σε αυτή, λοιπόν, την κρίσιμη συγκυρία, καλούμαστε όλοι να ανασυνταχθούμε για να ξαναπάρουμε το μέλλον στα χέρια μας, ως μέλη ενός Έθνους που ξέρει ν’ αγωνίζεται και να επιβιώνει με αξιοπρέπεια. Χρειάζεται αντίσταση, που θα παράγει ουσιαστικά αποτελέσματα και θα μετατρέψει την κρίση σε δύναμη δημιουργίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !