8 Μαρτίου 2012

Ξεκινά στις 13 Μαρτίου η συνταγογράφηση στα Α’ και Β’ ΚΑΠΗ




Λύση στο πρόβλημα της συνταγογράφησης που είχε προκύψει για τα ηλικιωμένα μέλη των ΚΑΠΗ της Κατερίνης πέτυχε ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου μας, καθώς απέδωσε καρπούς η προσπάθειά του προς αυτή την κατεύθυνση και από τις 13 Μαρτίου τόσο στο Α’ όσο και στο Β΄ ΚΑΠΗ θα πραγματοποιείται συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων από γιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΠΥ, που θα διαθέσει το Νοσοκομείο Κατερίνης.


Ειδικότερα, με εντολή του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, η Διοίκηση του ΟΠΠΑΠ ζήτησε τη συνεργασία της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κατερίνης, καθώς μετά τη μεταφορά του ιδρύματος στις νέες εγκαταστάσεις, εκατοντάδες ηλικιωμένοι υφίσταντο μεγάλη ταλαιπωρία, αφού δυσκολεύονταν κινητικά και οικονομικά να προσέλθουν για συνταγογράφηση στο νέο Νοσοκομείο, όπου επικρατούσε συνωστισμός και η εξυπηρέτησή τους γινόταν μετά από πολύωρη καθυστέρηση.
Το θέμα είχε απασχολήσει τη Διοίκηση του Δήμου Κατερίνης ήδη από τον Δεκέμβριο του 2010, όταν και εκδόθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα για τη διάθεση γιατρού, ώστε να συνταγογραφούνται τα φάρμακα των ηλικιωμένων δημοτών. Ακολούθησαν επιστολές του ΟΠΠΑΠ προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης, μέσω των οποίων η Διοίκηση του Οργανισμού ζητούσε τη συνδρομή του Νοσοκομείου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων δημοτών.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ κ. Θωμάς Παπαδημητρίου, «σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως οι προσπάθειές του Δημάρχου μας Σάββα Χιονίδη και του Οργανισμού μας, απέδωσαν καρπούς και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης, Αστέριο Φαρμάκη για την πολύ καλή συνεργασία και φυσικά  για την ανταπόκρισή του στο αίτημά μας να διατεθεί γιατρός που θα συνταγογραφεί τα φάρμακα και τις εξετάσεις των ηλικιωμένων μελών των ΚΑΠΗ. Λύνεται με τον καλύτερο τρόπο, ένα πρόβλημα που μας ταλάνιζε τον τελευταίο χρόνο, γλιτώνοντας από την ταλαιπωρία 2.000 εγγεγραμμένα μέλη στα ΚΑΠΗ του Δήμου Κατερίνης. Στεκόμαστε έτσι, για μία ακόμη φορά έμπρακτα στο πλευρό των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, αναγνωρίζοντας την μεγάλη ευθύνη που έχουμε απέναντί τους».
Να σημειωθεί πως η συνταγογράφηση θα γίνεται σε κατάλληλους, ειδικά διαμορφωμένους χώρους των ΚΑΠΗ, ενώ την προσπάθεια συνδράμουν οι νοσηλεύτριες του ΟΠΠΑΠ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

Από την Τρίτη 13 Μαρτίου η  συνταγογράφηση θα γίνεται ως εξής:

Κάθε Τρίτη στο Α’ ΚΑΠΗ (οδός Αναπαύσεως 1)
Ώρες: 08:30 π.μ. έως 13:30

Κάθε Πέμπτη στο Β’ ΚΑΠΗ (εντός του Δημοτικού Πάρκου)
Ώρες: 08:30 π.μ. έως 13:30


Για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των μελών των ΚΑΠΗ, πριν προσέλθουν για συνταγογράφηση θα πρέπει να τηλεφωνούν: για ραντεβού στο 23510-25563 (μέλη Α’ ΚΑΠΗ) και 23510-79159 & 36017 (μέλη Β’ ΚΑΠΗ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !