10 Φεβρουαρίου 2012

Απαραίτητες οι αλυσίδες στο δρόμο Βρία-Ρητίνη-Ελατοχώρι



Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Όλοι οι δρόμοι είναι ανοικτοί, καθώς από το πρωί για ακόμη μια μέρα όλα
τα μηχανήματα των τεχνικών υπηρεσιών  καταβάλλουν  κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατήσουν καθαρό  το οδικό δίκτυο.




Ομαλά διεξάγεται και σήμερα,   με βάση τη μέχρι τώρα εξέλιξη του καιρού,  η κυκλοφορία των οχημάτων στην 13η Εθνική Οδό προς Άγιο Δημήτριο, στην Π.Ε.Ο Κατερίνης- Θεσσαλονίκης μέχρι το ύψος της Μεγάλης Γέφυρας, στην πρώτη επαρχιακή οδό Κατερίνη- Καλλιθέα- Παραλία, στην 2η επαρχιακή  οδό  Γανόχωρα-Αι-Γιάννης- Τρίλοφος- Ρυάκια, στην 3η  επαρχιακή  οδό  Π.Κεραμίδι- Εξοχή- Τόξο-Καταλώνια- Έλαφος, στην 4η επαρχιακή οδό Κατερίνη- Ν.Κεραμίδι- Αρωνάς- Λαγόρραχη – Μοσχοπόταμος ,  στην 15η  επαρχιακή  οδό Βρύα- Ρητίνη- Χιονοδρομικό ( όπου είναι απαραίτητες οι αλυσίδες) στην επαρχιακή οδό Ν.Έφεσσος- Κονταριώτισσα- Άγιος Σπυρίδωνας- Βροντού- Καρίτσα- Δίον, στο επαρχιακό δίκτυο Λεπτοκαρυά- Πλαταμώνα- Ν.Πόρροι- Ν.Παντελεήμονα- Σκοτίνα, στο επαρχιακό δίκτυο Σκάλα Λιτοχώρου-Λιτόχωρο καθώς και  σε όλο το οδικό δίκτυο του δήμου Πύδνας- Κολινδρού.



Η Π.Ε.Πιερίας απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να έχουν πάντα μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, γιατί ενδέχεται να τις χρησιμοποιήσουν καθώς οι καιρικές συνθήκες διαρκώς μεταβάλλονται. Την ίδια ώρα,  οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν δημιουργήσει συνθήκες παγετού με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι ολισθηροί. Συστήνεται στους οδηγούς  κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες και το βράδυ να οδηγούν αργά και να κρατούν μεγάλες αποστάσεις.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, επιθεώρησε και σήμερα  το έργο του αποχιονισμού,  καθώς  μετέβη το πρωί  με τους συνεργάτες της στη Βόρεια Πιερία, όπου τα μηχανήματα έδιναν μάχη για να κρατήσουν τους δρόμους ανοικτούς την ώρα που η χιονόπτωση ήταν έντονη.


«Με επιτυχία συνεχίζεται ο αποχιονισμός από την Π.Ε.Πιερίας. Τα μηχανήματά μας δουλεύουν ασταμάτητα και η καλή κατάσταση στο οδικό δίκτυο ευθύνης μας οφείλεται στις συντονισμένες ενέργειες, στον άρτιο σχεδιασμό και  στην εφαρμογή του σχεδίου αποχιονισμού που κατάρτισε η  Π.Ε.Πιερίας. Σε πολλές περιπτώσεις, όμως,  το έργο μας  δυσχέραναν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και οι δυσχερείς καιρικές συνθήκες. Προσδοκούμε το κύμα κακοκαιρίας να υποχωρήσει χωρίς να προκύψει κάποιο σοβαρό πρόβλημα» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.


Από την πρώτη στιγμή  εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων,  ο αποχιονιστικός μηχανισμός της Π.Ε.Πιερίας, λειτούργησε άμεσα και καλά,   με   συνεχείς  καθαρισμούς του οδικού δικτύου και ρίψεις άλατος επί 24ωρου βάσεως,  προκειμένου να μείνει  το οδόστρωμα ανοιχτό και ασφαλές καθώς και για να αποφευχθούν τα επικίνδυνα φαινόμενα παγετού.


Επί ποδός θα είναι τη νύχτα οι αλατιέρες ενώ σε ετοιμότητα και τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !