8 Φεβρουαρίου 2012

Πιερία: Σύσκεψη για τις λιμενικές υποδομές.



Η Πιερία μπορεί να είναι ελκυστικός προορισμός κρουαζιέρας αν βελτιωθούν οι λιμενικές υποδομές


Επιστολή του Βουλευτή Θ. Παπαγεωργίου προς την Αντιπεριφερειάρχη για συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση των λιμενικών υποδομών στην Πιερία

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Παπαγεωργίου, στην χώρα μας –ιδιαίτερα μετά την άρση του καμποτάζ – ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος τομέας του τουρισμού είναι η κρουαζιέρα η οποία το 2011 είχε αύξηση 35% και επισκέφτηκαν την Ελλάδα περίπου 2,5 εκατ. επιβάτες.
Τα ιδιαίτερα ελκυστικά σημεία για την χώρα μας είναι το μοναδικό πολυνησιακό σύμπλεγμα του Αιγαίου και οι σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι που μαρτυρούν την μακραίωνη ιστορία της χώρας μας.
Η Πιερία έχει το προνόμιο να είναι η φυσική πύλη εισόδου και άμεσης πρόσβασης από τη θάλασσα στο μοναδικό πνευματικό και φυσικό μνημείο το οποίο είναι παγκόσμια γνωστό, στον Όλυμπο κι αυτό θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε. 
Η Πιερία είναι αναγνωρισμένος και δημοφιλής τουριστικός προορισμός και συνδυάζει επίσης πολλές άλλες φυσικές ομορφιές, όπως είναι το βουνό των Μουσών, τα Πιέρια, οι σημαντικοί υγροβιότοποι Αιγινίου, Αλυκών Κίτρους και Ν. Πόρων, καθώς και σημαντικούς αρχαιολογικούς τόπους όπως η ιερή πόλη των Μακεδόνων το Δίον, τα Λείβηθρα, η Πύδνα, το κάστρο του Πλαταμώνα κ.α. και. Έχει σύγχρονες υποδομές για την υποδοχή και εξυπηρέτηση επισκεπτών, αλλά αν και έχει εκτεταμένο παραλιακό μέτωπο δεν κατάφερε μέχρι τώρα να έχει τις κατάλληλες λιμενικές υποδομές για να αναπτύξει και να αξιοποιήσει την θαλάσσια επικοινωνία και τουρισμό.
Στο πλαίσιο της προώθησης και ανάπτυξης της κρουαζιέρας στην Ελλάδα θεωρώ ότι η Πιερία μπορεί να αποτελέσει έναν ξεχωριστό ελκυστικό προορισμό κρουαζιέρας με βασικό προορισμό τον Όλυμπο σε συνδυασμό με όλες τις άλλες φυσικές ομορφιές και τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους. 
Για να μπορέσει όμως να ενταχθεί στους προορισμούς ή τους τόπους υποδοχής και επίσκεψης των τουριστών κρουαζιέρας, μπορούν και πρέπει να βελτιωθούν οι λιμενικές υποδομές στην Πιερία.

Ο κ. Παπαγεωργίου με την επιστολή του καλεί την Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαυρίδου να αναλάβει πρωτοβουλία συνάντησης όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Πιερίας προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση των λιμενικών υποδομών στην Πιερία, η ετοιμότητα σχεδίων και μελετών και η δυνατότητα προετοιμασίας  και ωριμότητας έργων για τα οποία να διεκδικήσουν όλοι μαζί την χρηματοδότηση και υλοποίησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !