7 Φεβρουαρίου 2012

Σε εξέλιξη ο αποχιονισμός της Π.Ε.Πιερίας



Με γνώμονα την ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών και των οχημάτων,  η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων,  


προχώρησε στην εφαρμογή του σχεδίου αποχιονισμού,  διαθέτοντας προσωπικό και μηχανήματα αποδεικνύοντας έμπρακτα υψηλό βαθμό ετοιμότητας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, στη διάρκεια της νύχτας μετέβη στο Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου και συναντήθηκε με το Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης,  Αστέριο Φαρμάκη και  τους  Αντιδημάρχους  Κατερίνης, Γιώργο Ίτσιο και Αλέξανδρο Γιουμίδη, προκειμένου να συντονίσουν το έργο αποχιονισμού στην περιοχή του Νοσοκομείου.

Υπό την εποπτεία της Σοφίας Μαυρίδου, καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας  συνεργεία και μηχανήματα της Π.Ε.Πιερίας,  επιχειρούσαν στην 13η Εθνική Οδό, στο επαρχιακό δίκτυο Μεσαίας Μηλιάς- Ελατοχώρι καθώς και στο επαρχιακό δίκτυο Ελατοχώρι-Μοσχοπόταμος-Λαγόρραχη- Αρωνάς- Κατερίνη.

Ικανοποιημένη εμφανίστηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας από τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων αποχιονισμού τη νύχτα στην Πιερία, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά « το επιχειρησιακό σχέδιο βασίστηκε στην καλή διαχείριση τόσο του έμψυχου δυναμικού όσο και των μηχανημάτων».

Τις πρωινές ώρες λόγω της πυκνής χιονόπτωσης που επικρατούσε στην εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης,  ο Διοικητής  της Τροχαίας Κατερίνης ζήτησε τη συνδρομή της Περιφερειακής  Ενότητας Πιερίας.

Η Σοφία Μαυρίδου απάντησε θετικά και -κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε μαζί του-   λίγο μετά τις 8 π.μ. μηχάνημα των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε.Πιερίας επιχειρούσε στο σημείο έως το μεσημέρι.

«Ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα της Τροχαίας Κατερίνης και  συμβάλαμε  με μηχάνημα της Π.Ε.Πιερίας στη διαδικασία αποχιονισμού, αποδεικνύοντας το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και τηρώντας  την υπόσχεσή μας  να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο της Πιερίας, παρόλο που η εθνική οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης δεν βρίσκεται εντός των ορίων αρμοδιοτήτων μας», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Από το πρωί 11 μηχανήματα προσπαθούν υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες να διατηρήσουν καθαρό το οδικό δίκτυο ευθύνης της Π.Ε.Πιερίας σε συνεργασία με τους τρεις Καλλικρατικούς δήμους, στην 13η Εθνική Οδό -ειδικά στο ύψος του Αγίου Δημητρίου- στην Π.Ε.Ο.   Κατερίνης- Θεσσαλονίκης έως τα διοικητικά όρια της Π.Ε.Πιερίας ( Γέφυρα), στο επαρχιακό δίκτυο Κάτω Μηλιά- Ελατοχώρι- Μοσχοπόταμος- Αρωνάς- Κατερίνη, στο επαρχιακό δίκτυο Κατερίνη- Τρίλοφος- Ρυάκια- Καστανιά, στο επαρχιακό δίκτυο Κίτρος- Παλαιόστανης και στο επαρχιακό δίκτυο Κατερίνης- Εξοχής- Τόξο- Καταλώνια.

Σε επιφυλακή το αυτοτελές τμήμα  Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Πιερίας,   που ενημερώνει εγκαίρως για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Οι πολίτες θα πρέπει  να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Σε  περίπτωση αναγκαίας, όμως,  μετακίνησης παρακαλούνται   να τηρούν τα μέτρα της τροχαίας και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πολίτες που αντιμετωπίζουν τυχόν προβλήματα μπορούν να επικοινωνούν με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας  στα τηλέφωνα  2351351260-1-2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !