24 Φεβρουαρίου 2012

Ίδρυση Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης πρότεινε η Σ.Μαυρίδου



Τη συστράτευση του ιατρικού κόσμου για την ίδρυση Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης στην Πιερία,  ζήτησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, που παρέστη στην κοπή πίτας του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012.




«Μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι, οι οικονομικές συγκυρίες ακόμα δυσκολότερες, η ανθρωπιά όμως των ιατρών ως λειτουργών υγείας είναι δεδομένη», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. Πρόσθεσε, ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα καλύψει τον τομέα της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας, που αποτελούν καίριοι στόχοι μιας  ευνομούμενης πολιτείας. 


Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης,   προβλέπεται να  παρέχει δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες σε ανασφάλιστους πολίτες εφόσον πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Η Σοφία Μαυρίδου ενημέρωσε ότι σκοπός του ιατρείου θα είναι η στήριξη ατόμων που δεν ανήκουν σε κάποιο ασφαλιστικό φορεά και κατ΄επέκταση δεν έχουν πρόσβαση σε εξετάσεις, φάρμακα, εμβόλια κ.α.



Για την επιτυχή έκβαση της συγκεκριμένης προσπάθειας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας,  απηύθυνε κάλεσμα στους εκπροσώπους του ιατρικού κλάδου να ανταποκριθούν άμεσα για την υλοποίηση μιας «δράσης προσφοράς» προς το συνάνθρωπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !