2 Φεβρουαρίου 2012

Ευνοικότερους όρους για τα Αυθαίρετα των Ελληνοποντίων ζητά ο Θ. Παπαγεωργίου




Να υιοθετηθεί την πρόταση της Πανποντιακής Ομοσπονδίας αλλά και όλων των Ποντιακών Σωματείων για την νομιμοποίηση χωρίς πρόσθετα πρόστιμα των αυθαίρετων κατοικιών που έχτισαν για να στεγάσουν τις οικογένειές οι παλιννοστούντες Έλληνες Πόντιοι που ήλθαν από την πρώην Σοβιετική Ένωση. 


Αυτό είπε στην ομιλία του στη Βουλή ο Βουλευτής Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου στην ομιλία του την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012, κατά τη συζήτηση του σχεδίου  νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Ποινική προστασία του περιβάλλοντος – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99/ΕΚ - Πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98/ΕΚ - Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής»

Ο κ. Παπαγεωργίου αναφερόμενος στα αιτήματα των Ποντίων, που τα τελευταία είκοσι χρόνια εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας - επεσήμανε πως όσοι Βουλευτές εκλέγονται σε περιφέρειες που εγκαταστάθηκαν πάρα πολλοί εξ αυτών, όπως η Πιερία όπου έχουν εγκατασταθεί επτάμισι περίπου χιλιάδες έχουν τις προσλαμβάνουσες και τις παραστάσεις πως χτίστηκαν αυτά τα σπίτια.
Τόνισε απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο υπουργό, πως αυτοί οι άνθρωποι, οι αδελφοί μας, «είναι νοικοκυραίοι -προκομμένοι άνθρωποι, όπως λέμε- και πώς έχτισαν τα σπίτια τους με εθελοντική-προσωπική εργασία, και φυσικά η πρωτοβουλία σας, κύριε Υπουργέ, να υιοθετήσετε κάποια απ’ τα αιτήματά τους είναι σωστή και τη χαιρετίζω. Αυτά τα αιτήματα τα οποία υποβάλουμε κι εμείς για να μην έχουν οι άνθρωποι τόσο μεγάλα πρόστιμα για αυθαίρετα που κατασκεύασαν για να στεγάσουν τις οικογένειές τους –πολλές φορές πολυπληθείς οικογένειες! Φτωχές, πολυπληθείς οικογένειες, έφτιαξαν μόνοι τα σπίτια και ξαφνικά, κύριε Υπουργέ, έρχεται το ΙΚΑ και τους βάζει πρόστιμα, έρχεται το δημόσιο και τους βάζει πρόστιμα, για αυθαίρετα όντως.
Αν έχετε προσλαμβάνουσες και παραστάσεις, κύριε Υπουργέ, του πώς χτίστηκαν και το πώς απέδειξαν αυτοί οι άνθρωποι ότι είναι νοικοκυραίοι θα υιοθετούσατε κατά απόλυτο τρόπο όλη την πρόταση που κάνει η Πανποντιακή Ένωση, αλλά και όλα τα σωματεία των Ποντίων.
Θέλω να σας θυμίσω, κύριε Υπουργέ -επειδή εσείς ιδιαίτερα, κύριε Σηφουνάκη, εντριφείτε στην ιστορία και ξέρω ότι γι’ αυτά τα ζητήματα έχετε μια ευαισθησία- να θυμηθούμε πώς η Κυβέρνηση τότε του Ελευθερίου Βενιζέλου, την περίοδο 1932-33, η οποία δεν ρύθμισε τα χρέη των Ελλήνων που ήρθαν από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο, κατεστράφη. Δεν ρύθμισε τα χρέη! Θέλω να πω, λοιπόν, ότι η χώρα μας στο διάβα του αιώνα ιδιαίτερα, είχε τραγικές εμπειρίες από τις μετεγκαταστάσεις, τα δράματα και τις τραγωδίες που έζησε ο ελληνισμός και από το πώς χειρίστηκε όλες τις ιστορικές φάσεις. 
Διαβάζοντας, λοιπόν, την ιστορία λέω ότι πρέπει κι εμείς να αποφεύγουμε αυτά τα παραδείγματα. Πρέπει να αντιλαμβανόμαστε ότι σε πληθυσμούς Ελλήνων που εγκαθίστανται σε μία χώρα σε συνθήκες τραγικές, δεν πρέπει ξαφνικά να τους λέμε πληρώστε κι αυτό το πρόστιμο, πληρώστε και εκείνο το πρόστιμο ή εν πάση περιπτώσει, εάν αυθαιρέτησαν –που αυθαιρέτησαν, αλλά κάτω από την ανάγκη- για λόγους δικαιοσύνης τουλάχιστον να καθοριστούν κάποια ελάχιστα πρόστιμα, όπως είπαν κι άλλοι συνάδελφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !