15 Φεβρουαρίου 2012

Πιερία: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ....



Η σύσταση ενός ισχυρού  τουριστικού οργανισμού στην Πιερία, είναι το έργο που ανέλαβε η επιτροπή,  που συστάθηκε στην ευρεία σύσκεψη με θέμα την ανάπτυξη του τουρισμού,  τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012  στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,  με τη συμμετοχή εκπροσώπων
τοπικών αυτοδιοικητικών, αναπτυξιακών και παραγωγικών φορέων.



Αντικείμενο της επιτροπής είναι να σχεδιάσει  ένα πλήρες τεκμηριωμένο πλάνο, το οποίο θα καθορίζει το ρόλο, τις προτεραιότητες και τους στόχους του τουριστικού οργανισμού για την ανάταση  του τουρισμού της περιοχής.


Η επιτροπή που θα έχει ενεργό και καταλυτικό ρόλο και  απαρτίζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας,  την  Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, την Πιερική Ομοσπονδία  Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων, την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων, την  Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας, τον  Εμπορικό Σύλλογο  Κατερίνης   και την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος,  θα επεξεργαστεί προτάσεις τις οποίες θα εξετάσουν και θα εγκρίνουν οι αρμόδιοι φορείς του κλάδου,  πριν οριστικοποιηθεί η δημιουργία  του τουριστικού οργανισμού Πιερίας,  που με τη σειρά του και με στοχευμένες δράσεις θα δώσει  στην Πιερία τη θέση που της αξίζει στον τουριστικό χάρτη.




Κάλεσμα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να ασκήσουν δυνατή πολιτική τουριστικής προβολής,  απηύθυνε η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, που ζήτησε τη συστράτευση  όλων για την καλύτερη δυνατή προβολή της περιοχής.


Η Σοφία Μαυρίδου,   πρότεινε τη συμμετοχή των τοπικών φορέων στον  τουριστικό οργανισμό,  προκειμένου να διαχειρίζεται καλύτερα το πολυμορφικό τουριστικό προϊόν. Διευκρίνισε,  ότι ο υπό σύσταση τουριστικός οργανισμός πρέπει να είναι κομιστής όλης της κοινωνικής και οικονομικής δράσης της Πιερίας και όχι μόνο μέσο προβολής της περιοχής.


«Με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό ο τουρισμός μπορεί να αναδειχθεί σε βιομηχανία,  με σημαντικά οφέλη στην τοπική οικονομία», επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. Την ίδια ώρα,  συμπλήρωσε,  ότι στόχος για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος,  αποτελεί η μείωση του κόστους παραγωγής των τουριστικών αγαθών, η βελτίωση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών, η στροφή σε εξειδικευμένες μορφές τουρισμού κ.α



Η Σοφία Μαυρίδου επικεντρώθηκε και  στην αναγκαιότητα εφαρμογής τουριστικής πολιτικής, με σεβασμό στη φυσική και στην πολιτισμική  κληρονομιά, η οποία να ενισχύει τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη. «Κανείς μας δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο τουρισμός στην Πιερία είναι πολιτισμός. Είναι μια κιβωτός ζωής και ομορφιάς, ένας χώρος έκστασης και ονείρου» είπε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.



Τέλος, η  Σοφία Μαυρίδου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μεγάλο πλήγμα , όπως χαρακτήρισε την επικείμενη κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και Εστίας για τον εσωτερικό τουρισμό και γι΄αυτό το λόγο  έκρινε επιτακτική  την ανάγκη  ενεργοποίησης  όλων  των φορέων του δημοσίου, του ευρύτερου δημοσίου τομέα, των ιδιωτών αλλά και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !