8 Φεβρουαρίου 2012

Δύο σημαντικά έργα του Δήμου Σιθωνίας στο ΕΣΠΑ



Δύο σημαντικά έργα του Δήμου Σιθωνίας εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία- Θράκη».

Πρόκειται για την «Προμήθεια εξοπλισμού βελτίωσης ποιότητας νερού οικισμών Τορώνης, Καλαμιτσίου, Τριστινίκας και Αγίου Νικολάου Δήμου Σιθωνίας», προϋπολογισμού 1.708.470,00 ευρώ και για την «Προσθήκη κατ’ επέκταση σε υφιστάμενο σχολικό κτίριο (Γυμνάσιο Νικήτης), λειτουργική αναβάθμιση του υφιστάμενου σχολικού κτιρίου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου» με προϋπολογισμό 1.279.725,43 ευρώ.

Το πρώτο έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας νερού υδρευτικών γεωτρήσεων, οι οποίες υδροδοτούν τους οικισμούς Τορώνης, Καλαμιτσίου, Τριστινίκας και Αγίου Νικολάου του Δήμου Σιθωνίας και στις οποίες ανιχνεύτηκαν υπερβάσεις στη θολότητα και στις συγκεντρώσεις σιδήρου και μαγγανίου, σε σχέση με τα νομοθετικά όρια που καθορίζονται με την ΚΥΑ Υ2/2600/2001 σχετικά με την ποιότητα πόσιμου νερού.

Σε κάθε οικισμό θα τοποθετηθούν πλησίον της υδαοδεξαμενής μονάδες και φίλτρα αφαίρεσης των στοιχείων και των οσμών και αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού, και θα εξεργάζονται το νερό της υφιστάμενης γεώτρησης που υδροδοτεί τον κάθε οικισμό.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος σε δήλωσή του ανέφερε: «Πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου μας και εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό που έχουμε για την οριστική επίλυση ζητημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Ο Δήμος Σιθωνίας εργάστηκε και κατέθεσε μια ολοκληρωμένη πρόταση που έτυχε έγκρισης, προκειμένου να αναβαθμιστεί η ποιότητα νερού στις περιοχές αυτές, ώστε να παρέχεται καθαρό στους κατοίκους και στους επισκέπτες μας. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής, μεγάλης σημασίας για το Δήμο μας και την ανάπτυξή του».

Το δεύτερο έργο αφορά στην κατασκευή κατ΄ επέκταση προσθήκης επί του υφισταμένου Γυμνασίου Νικήτης, τη λειτουργική αναβάθμισή του, καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Το έργο περιλαμβάνει ένα κτίριο που αποτελείται από ισόγειο και Α’ όροφο, συνολικής επιφάνειας 736,03 τμ. Θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με τους βοηθητικούς χώρους, αποθήκη οργάνων γυμναστικής, γενική αποθήκη, χώρο φύλακα, γραφείο καθηγητών και χώρο για το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Επίσης θα περιλαμβάνει 3 εργαστήρια τεχνολογίας- σχεδίου, καλλιτεχνικών – αισθητικής αγωγής και πληροφορικής.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος σε δήλωσή του ανέφερε: «Με το νόμο του «Καλλικράτη» η αρμοδιότητα ανέγερσης σχολικών κτηρίων περιήλθε στο Δήμο, ο οποίος με ταχύτατους ρυθμούς ολοκλήρωσε τις διαδικασίες και κατέθεσε τη σχετική πρόταση. Η προσθήκη νέου κτιρίου στο Γυμνάσιο Νικήτης θα καλύψει όλες τις παιδαγωγικές ανάγκες, θα συμβάλει στη βελτίωση της μαθησιακής διαδικασίας και θα επιλύσει οριστικά τα προβλήματα στέγασης που υπάρχουν.

Ο σχεδιασμός μας αναφορικά με τη σχολική στέγη, που αφορά άλλες τρεις σημαντικές προτάσεις, υλοποιείται χάρη στο σωστό προγραμματισμό που έχουμε κάνει, καταθέτοντας ώριμες προτάσεις και αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία που μας δίνεται από τα χρηματοδοτικά προγράμματα».













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !