15 Φεβρουαρίου 2012

Σε απόγνωση παραγωγοί της Βροντού, του Σβορώνου και της Κονταριώτισσας



Δέσμευση από την κα Μαυρίδου να προωθήσει τα αιτήματα τους στον ΕΛΓΑ


Συνάντηση με αγρότες οπωροκηπευτικών της Πιερίας, των οποίων τα θερμοκήπια καταστράφηκαν από τη σφοδρή επέλαση του χιονιά των τελευταίων ημερών,  είχε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012.



Παρόντες στη συνάντηση ήταν η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Δημήτρης Τσιμήτρης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και  Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,  Ευδοκία  Γεωργίου- Κίτσιου, ο Πρόεδρος Λαϊκών Αγορών και παραγωγός, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και οι παραγωγοί Θεοφάνης Παπαζιός, Κυριάκος Καραπαναγιωτίδης και Αλέξης Μουρατίδης.

Οι παραγωγοί ενημέρωσαν την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τις σοβαρές καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους,  καθώς τα θερμοκήπιά  τους σε Ανδρομάχη, Αρωνά, Βροντού, Ν. Κεραμίδι, Σβορώνο, Κονταριώτισσα και Ν.Έφεσσο  κατέρρευσαν από το χιόνι.

Οι αγρότες ζήτησαν την παρέμβαση της Σοφίας  Μαυρίδου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί άμεσα η καταγραφή των ζημιών  σε φυτικό κεφάλαιο και υποδομές, να καταβληθούν οι αποζημιώσεις μέσω του ΕΛΓΑ και όχι μέσω της διαδικασίας των  ΠΣΕΑ καθώς και να δανειοδοτηθούν από την Αγροτική Τράπεζα.



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, αναγνωρίζοντας το μέγεθος και την έκταση των ζημιών στις  καλλιέργειες,  χαρακτήρισε δίκαιες τις αποζημιώσεις και
 εξέφρασε την πρόθεσή της να προωθήσει τα αιτήματά τους με  τη συνδρομή της αρμόδιας Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και  Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ώστε  να προχωρήσουν ταχύτερα οι σχετικές διαδικασίες για την εκτίμηση των ζημιών και την πληρωμή των αποζημιώσεων για την ανακούφιση των παραγωγών.


Οι παραγωγοί ευχαρίστησαν την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη συνάντηση,  δηλώνοντας ότι προσβλέπουν στη συμβολή της Π.Ε.Πιερίας για την αποκατάσταση των καλλιεργειών τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !