8 Φεβρουαρίου 2012

Τραγική η Κατάσταση στο Κ.Υ Αιγινίου και στο Π.Ιατρείο Κολινδρού....



Η κατάσταση που επικρατεί στον τομέα των Υπηρεσιών Υγείας στη Βόρεια Πιερία είναι πλέον τραγική και παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις για την υγεία των κατοίκων της περιοχής μας.
Το Κέντρο Υγείας Αιγινίου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, υλικού, εξοπλισμού και υποδομών.


Η έλλειψη προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων (καρδιολόγος – μικροβιολόγος - ακτινολόγος, κ. λ. π.) αναγκάζει τους πολίτες να μετακινούνται και να επιβαρύνονται οικονομικά.
Το Περιφερειακό Ιατρείο Κολινδρού υπολειτουργεί και δε μπορεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες σε 24ωρη βάση λόγω έλλειψης προσωπικού.
Τα Αγροτικά Ιατρεία στις Τοπικές Κοινότητες δεν είναι στελεχωμένα με προσωπικό και δε διαθέτουν τον εξοπλισμό και τις υποδομές που απαιτεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων πολιτών.
Οι πολίτες της Βόρειας Πιερίας αισθάνονται ανασφαλείς και αγανακτισμένοι αφού οι υπηρεσίες υγείας που προσφέρονται στην περιοχή μας είναι υποβαθμισμένες και όχι αυτές που αρμόζουν στο έτος 2012.
Ζητείται από τους αρμόδιους φορείς και Υπουργεία :
-            Η πλήρης κάλυψη των θέσεων του Κέντρου Υγείας Αιγινίου, του Περιφερειακού Ιατρείου Κολινδρού και των Αγροτικών Ιατρείων του Δήμου μας με το απαραίτητο προσωπικό καθώς και ο πλήρης εξοπλισμός τους σε υλικά και υποδομές για την κάλυψη των αναγκών της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των κατοίκων.


Επιμέλεια Χάρης Μπαζάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !