28 Φεβρουαρίου 2012

Ανέστης Ίνεγλης: ‘’ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ’’




ΑΝΕΣΤΗΣ Δ ΙΝΕΓΛΗΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ


Πραγματικά ένα σύνθημα σταθμός στην σημερινή κατάσταση. Εμπεριέχει τον σεβασμό όλων των ευαίσθητων πολιτικά ανθρώπων υπέρ των Ελλήνων. Το  κίνημα πηγάζει από αισθήματα συμπαράστασης, αλλά και από την δικαιολογημένη πεποίθηση ότι στην Ελλάδα δοκιμάζεται η συνταγή που προορίζεται για όλη την Ευρώπη.


 Όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι συνειδητοποιούν ότι το σήμερα της ελληνικής κοινωνίας, είναι το αύριο των κοινωνιών της Ευρωπαϊκής περιφέρειας .Θα θελα επίσης να πω πως πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό- παγκόσμιο κίνημα- αλληλεγγύης προς τους Έλληνες, αλλά και προς τους εαυτούς τους. Είμαστε εδώ να στηρίξουμε την δημοκρατία. Στην Ελλάδα γεννήθηκε, εκεί ανδρώθηκε και μεγαλούργησε και μεταλαμπαδεύτηκε σε όλους τους λαούς –κράτη.
Οι ευρωπαίοι πολίτες μας έδειξαν τον τρόπο να εισάγουμε νέους θεσμούς και υγιείς μορφές αντίδρασης που έχουν αντίκτυπο στις κάκιστες ευρωπαϊκές πολιτικές που υποκινούνται από οικονομικά συμφέροντα. Η νεολαία σήμερα έχει ένα ισχυρό εργαλείο το διαδίκτυο, που διευκολύνει την οργάνωση εθνικών, ευρωπαϊκών και παγκόσμιων δικτύων αντίστασης.
 Η κατανόηση των πολιτικών προβλημάτων σήμερα γίνεται σε πιο μικρή ηλικία και αυτό είναι κάτι ελπιδοφόρο, γιατί έτσι η νεολαία μπορεί να καταφέρει περισσότερες ανατροπές. Έτσι μπορούμε να χτίσουμε έναν περισσότερο αρμονικό κόσμο. Η αναζήτηση της αρμονίας μπορεί να βρεθεί στη νεολαία που είναι άγρυπνος φρουρός των δικαιωμάτων.
Η νεολαία πρέπει να αγωνιστεί σθεναρά μαζικά και με διάρκεια. Η μεγαλύτερη νίκη, που μπορεί να πετύχει, είναι να μάθει να αγωνίζεται ενάντια σ’ ό,τι την προσβάλλει και να μάθει να οργανώνεται και να αντιστέκεται.
Η αποπολιτικοποίηση της νεολαίας σήμερα είναι ένα τεράστιο σφάλμα. Οι νέοι δεν πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στην πολιτική. Δεν πρέπει να πειστούν ότι η πολιτική δεν είναι χρήσιμη. Όποιος εμπλέκεται με την πολιτική -φοιτητικοί σύλλογοι ή κόμματα- δεν σημαίνει ότι ενδιαφέρεται για τα προσωπικά του συμφέροντα και ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει το όραμά του για ένα καλύτερο μέλλον. Η ιστορία έχει δείξει ότι οι πιο κρίσιμες πολιτικές περίοδοι ήταν εκείνες που οι νέοι και νέες αναλάμβαναν σημαντικές ευθύνες. Μόνο η νεολαία μπορεί να φέρει την ελπίδα. Οι νέοι άνθρωποι που αγωνίζονται σήμερα θα αποτελέσουν τα καλύτερα στοιχεία της αυριανής κοινωνίας. Πρέπει να πάψουμε να είμαστε απαθείς. Το συναίσθημα που επικρατεί σήμερα είναι ότι “δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε” επειδή τα πράγματα δεν αλλάζουν και επειδή οι πολιτικές αποφάσεις παίρνονται από τους έχοντες. Διαφωνώ. Το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να νίψουμε τας χείρας μας. Κατά τη γνώμη μου ο αδιάφορος άνθρωπος δεν είναι άνθρωπος”. Πρέπει να γίνουμε υπεύθυνοι πολίτες. Όταν λέμε “δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα” παραιτούμαστε, μας αφαιρούμε το νόημα της ύπαρξής μας».
Η Ελλάδα γενέτειρα της Δημοκρατίας πρέπει να έχει τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη. Η προσφορά της Ελλάδας στην Ευρώπη είναι τεράστια. Μέσω της Ελληνικής γλώσσας που αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών γλωσσών, μέσω της προσφοράς της Ελλάδας στους δυο παγκόσμιους πολέμους που συντάχτηκε στην πλευρά των δημοκρατικών συμμάχων που πίστευαν σε μια ελεύθερη, ενωμένη Ευρώπη, η ειρηνική στάση της Ελλάδας απέναντι στο διάβα της Ιστορία, φιλειρηνική μη επεκτατική, ανθρωπιστική απέναντι ακόμα και στους λαούς που την επιβουλεύονταν και εποφθαλμιούσαν τα εδάφη της, την κυριαρχία της. Και τώρα οι Γερμανοί με το πρόσχημα του Ελληνικού χρέους και μέσω μιας δανειακής σύμβασης μας ζητάνε να απωλέσουμε την εθνική μας κυριαρχία, την εθνική μας αξιοπρέπεια. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό γιατί η κληρονομία που κουβαλάμε είναι ιερή και βαριά. Προσφέραμε στην ανθρωπότητα, κι έχουμε δικαίωμα ίσης μεταχείρισης. Ο Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός και οι Θεμελιώδεις αρχές του, που οδήγησαν αργότερα στην σύλληψη της ιδέας μιας ενωμένης Ευρώπης στηρίχθηκαν στους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, κι ας μην ξεχνάμε ότι όλοι οι σύγχρονοι Ευρωπαίοι πνευματικοί άνθρωποι και διανοούμενοι που πλαισίωσαν την ιδέα του Ευρωπαϊκού διαφωτισμού για να συγκροτήσουν το νομικό, πολιτικό και πολιτιστικό οικοδόμημα της Ευρώπης βασίστηκαν στους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους. Δεν μπορεί να υπάρχει Ευρώπη δυο ταχυτήτων του Βορρά και του Νότου. Η Ευρώπη ενωμένη πρέπει να πορευτεί έξω απ’την οικονομική και πολιτιστική κρίση. Όσοι νομίζουν ότι η ιδέα της Ευρώπης είναι δικό τους κτήμα καλά θα είναι να αρχίσουν να αναθεωρούν. Οι λαοί που οραματίστηκαν την ιδέα της ενιαίας Ευρώπης δεν θα επέτρεπαν ποτέ να κατηγοροποιήσουν την Ευρώπη σε ισχυρούς και αδυνάτους. Να βρούμε τον καλό μας εαυτό, είναι το δικό μου σύνθημα. Είναι ανάγκη να βγάλουμε τον καλό μας εαυτό, τον δημιουργικό. Την ώρα του ναυαγίου πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και μόνον. Φυσικά ο δρόμος της επανάκαμψης είναι δύσκολος. Χρειάζεται θέληση και σκληρή δουλειά. Αλλά κυρίως χρειάζεται τούτο. Να πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Να ανοίξουμε δρόμους για να κερδίσουμε τη ζωή μας.
Η υλοποίηση όλων των στόχων (όσα δεν κάναμε τόσα χρόνια) είναι δύσκολη και επίπονη διαδικασία .Βρισκόμαστε μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις. Κυρίως δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία. Ότι άλλο θα είναι εθνικά και κοινωνικά καταστροφικό. Βρισκόμαστε σε εθνικό συναγερμό. Βρισκόμαστε στο κόκκινο. Βρισκόμαστε στην ώρα των μεγάλων αποφάσεων.
Μπαίνουμε σε νέα εποχή
Η Νέα εποχή απαιτεί γερά θεμέλια, οριστικές ρήξεις με το παρελθόν-σε πολλά επίπεδα-και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !