7 Φεβρουαρίου 2012

Λάρισα: Σύσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου με δημάρχους για κωνωποκτονία»



Σύσκεψη ενόψει της φετινής έναρξης του προγράμματος καταπολέμησης  κουνουπιών πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί υπό την Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, με τους δημάρχους Τεμπών κ. Κ. Κολλάτο, Τυρνάβου κ. Ν. Μαλάκο, παρουσία του Αντιδημάρχου Τυρνάβου κ. Β. Νταβαρούκα, του Αντιδημάρχου Ελασσόνας κ. Γ. Παπαδόπουλου, ως εκπρόσωπου του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβούλου Κιλελέρ κ. Αθ. Μπλιάτσου,


 ως εκπρόσωπου του Δημάρχου, της κ. Παρασκευής Καλφούντζου, ως εκπροσώπου του Δημάρχου Φαρσάλων, του Αντιδημάρχου Αγιάς κ. Γ. Συρακούλη ως εκπρόσωπου του Δημάρχου και του γεωπόνου του Δήμου Αγιάς κ. Δ. Παπακώστα, με σκοπό να ξεκινήσει έγκαιρα και  τη φετινή χρονιά η όλη διαδικασία.
Παρόντες επίσης στη σύσκεψη ήταν η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Λάρισας κ. Ευανθία Τσίνα – Κωτούλα, ο προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος, Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου κ. Μιλτ. Τασούλης και ο Δρ. Εντομολογίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας κ. Δημ. Σταυρίδης.
Το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών αφορά σε ψεκασμούς που θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές των δήμων της Π.Ε. Λάρισας και οι δήμαρχοι αλλά και οι εκπρόσωποί τους είχαν εκτενή συζήτηση με την κ. Καραλαριώτου, προκειμένου να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες εφαρμογής του.
Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος το πρόγραμμα των ψεκασμών θα επεκταθεί, εκτός από τις παρακάρλιες και τις παραπήνειες περιοχές στις οποίες εφαρμοζόταν τα προηγούμενα χρόνια, και σε άλλες περιοχές  (ορεινές – ημιορεινές), έχοντας προληπτικό χαρακτήρα, για να περιοριστεί όσο το δυνατόν ο κίνδυνος μετάδοσης   ασθενειών μέσω πτηνών και ζώων, που είναι οι ενδιάμεσοι φορείς.
Από την μεριά της η κ. Καραλαριώτου τόνισε ότι: «Το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Περιφέρεια – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, δεδομένου ότι αφορά τη δημόσια υγεία.  Μετά την περυσινή ιδιαίτερα επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος,  που ήταν αποτέλεσμα της έγκαιρης κινητοποίησης της Αντιπεριφέρειας Λάρισας, ξεκινούμε και φέτος από πολύ νωρίς  την έναρξη του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών. Στόχος μας είναι να  θα επιτύχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα  αποτελέσματα για την προστασία της δημόσιας υγείας γενικότερα και βεβαίως και της προστασίας των παραθεριστών, ενόψει και της τουριστικής περιόδου, γεγονός  που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας».
Παράλληλα, η Αντιπεριφερειάρχης κάλεσε τους δήμους να συνεχίσουν την αρμονική συνεργασία που είχαν και πέρυσι με την Αντιπεριφέρεια Λάρισας, προκειμένου να εξασφαλισθεί η έγκαιρη και απρόσκοπτη εφαρμογή του προγράμματος κωνωποκτονίας και ζήτησε  επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται ώστε να ορισθεί ανάδοχος του έργου το συντομότερο δυνατόν.
Οι δήμαρχοι συμφώνησαν να αναλάβουν μέρος του κόστους που τους αναλογεί κι  απαιτείται για την υλοποίηση του έργου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το σημαντικότερο  μερίδιο χρηματοδότησης του έργου,  ύψους 100.000 ευρώ (έναντι 90.000 που ήταν την προηγούμενη χρονιά), θα αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να υπάρξει έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση σε όλες τις εν δυνάμει εστίες ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !