17 Φεβρουαρίου 2012

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης 69 Χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Δομενίκου




Με μεγαλοπρέπεια ολοκληρώθηκε χθες το διήμερο των εκδηλώσεων μνήμης που διοργάνωσε φέτος ο Δήμος Ελασσόνας τιμώντας τα θύματα  των Ολοκαυτωμάτων του Δομένικου, της Τσαριτσάνης, του Σαρανταπόρου της κατοχικής περιόδου 1941-1944.


Την Τετάρτη  15 Φεβρουαρίου 2012  πραγματοποιήθηκε μεγάλη Συναυλία – Μουσικοποιητική Εκδήλωση στην αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη» στη μνήμη των θυμάτων των Ολοκαυτωμάτων με παρουσίαση έργων του συνθέτη Παναγιώτη Κωνσταντακόπουλου. Τα έργα  ερμήνευσαν οι καλλιτέχνες Ανδρέας Κουλουμπής (βαρύτονος), Όλγα Πάσχου και ο συνθέτης.


Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στη θέση «Καυκάκι», τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελασσόνας κ.κ. Βασιλείου ενώ η ομιλία για το ιστορικό της ημέρας πραγματοποιήθηκε από τον  Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Γιώργο Πασχόπουλο.

Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων καθώς η Φιλαρμονική το Δήμου απέδιδε τιμές.


     Στις φετινές εκδηλώσεις μνήμης  παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, εκ μέρους  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος η Δασάρχης Ελασσόνας κ. Ζωή Φτίκα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Μαρία Μαμάρα και κ. Αθαν. Παιδής, ο Δήμαρχος της μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων κ. Γ. Λαζουράς, ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ν. Μαλάκος, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας υποστράτηγος κ. Βασ. Χαλάτσης, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας ταξίαρχος κ. Σ. Οφείδης, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας κ. Λαθύρης, εκπρόσωποι της 1ης Στρατιάς και του αρχηγού Α.Τ.Α., οι διοικητές της 694 ΠΑΠ Ελασσόνας και Δαμασίου, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ελασσόνας κ. Ελ. Μουλτσιάς, ο πρόεδρος του Εθνικού Δικτύου Νέων Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών κ Χαράλαμπος Δασκαλάκης, η εκπρόσωπος της Μαρτυρικής Υπάτης, κ. Βασιλική Παπανάγνου,  η ιταλίδα πρόξενος της Λάρισας εκ μέρους της Ιταλικής Πρεσβείας, κ. Άντζελα Ρομάνο, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας κ. Π. Χατζήνας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των μαρτυρικών Κοινοτήτων Δομενίκου, Αμουρίου, Μεσοχωρίου, Δαμασίου, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και σχολείων της περιοχής, συγγενείς των εκτελεσθέντων και πολύς κόσμος.


     Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Νικολάου Μπάμπαλη στο Δομένικο  και απονομή βραβείων και επαίνων σε μαθητές του Δομενίκου στην αίθουσα του «Παναγιώτειου Πνευματικού Κέντρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !