27 Φεβρουαρίου 2012

Κατερίνη: 5ο Δημοτικό ....Βιοκλιματικό σχολείο



Αφετηρία κατασκευής ενός νέου βιοκλιματικού σχολείου στην Κατερίνη αποτελούν οι εργασίες διάνοιξης του περιβάλλοντος χώρου, που πραγματοποιούνται στην περιοχή των Ευαγγελικών(δίπλα στον Ι.Ναό της Αγίας Άννης), στο σημείο όπου θα κατασκευαστεί το νέο 5ο Δημοτικό Σχολείο.
 
 Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 3 εκατ. 700 χιλ. ευρώ περίπου, ενώ η χρηματοδότησή του είναι σε ποσοστό 100% από το ΕΣΠΑ.
 
«Διαρκής προσπάθειά του Δημάρχου μας Σάββα Χιονίδη είναι η εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών υποδομών στον χώρο της εκπαίδευσης, γεγονός που αποδεικνύεται εμπράκτως με την κατασκευή τριών νέων, «πράσινων» σχολείων υψηλών προδιαγραφών» σημειώνει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αλέξανδρος Γιουμίδης.
 
Όπως επισημαίνει ο κος Γιουμίδης: «Η περιοχή παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη και το νέο σχολείο, στο οποίο θα γίνει η μετεγκατάσταση του 5ου Δημοτικού, θα λύσει στεγαστικά προβλήματα ετών. Το οικόπεδο που θα ανεγερθεί είναι πλέον ελεύθερο για την έναρξη των εργασιών και το καλοκαίρι του 2013 πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί το έργο».
 
 Όπως είναι γνωστό με χρηματοδότηση 100% από το ΕΣΠΑ, ξεκινά και η κατασκευή του 4ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή Βατάν-Μυλαυλάκου, ενώ ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες  του 14ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή Εθνικού Σταδίου(πίσω από τον Ι. Ναό Τιμίου Σταυρού).
 
Ιδιαίτερη σημασία, πρέπει να δοθεί και στο γεγονός πως τα τρία νέα σχολεία, σε συνδυασμό με την κατασκευή του νέου Πολιτιστικού Κέντρου της Κατερίνης, αλλά και με τα έργα των αστικών αναπλάσεων, πρόκειται να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !