10 Νοεμβρίου 2011

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε συναυλία χορωδιακής μουσικής, με το φωνητικό σύνολο «de profundis»




Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - στο πλαίσιο των «Αικατερινείων» - συναυλία χορωδιακής μουσικής, με το φωνητικό σύνολο «de profundis» της Εστίας Πιερίδων Μουσών.


Η συναυλία έγινε στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης. Το μουσικό σχήμα «de profundis», υπό τη διεύθυνση του Ευθ. Μαυρίδη ερμήνευσε υποδειγματικά χορωδιακά έργα από το διεθνές ρεπερτόριο και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

 Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν έργα προκλασικής και πρώιμης μπαρόκ εποχής, παραδοσιακά ξένων πολιτισμών(Καμερούν, Ισραήλ), gospel και spirituals καθώς και λειτουργικά και μη έργα του 20ου αιώνα σχετικά με το Θείο που συνθέτουν μια περίοδο τριών αιώνων sacral μουσικής.

Συνόδευσαν οι μουσικοί Χριστόφορος Ορφανίδης(Πιάνο) και Παναγιώτης Μαρινόπουλος(Φλάουτο).

Τιμητικό δίπλωμα για την συμμετοχή του σχήματος στα φετινά «Αικατερίνεια 2011» απένειμε στον έφορο χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Ηλία Παπάζογλου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης Θωμάς Παπαδημητρίου.

Αναφερόμενος γενικότερα στην Εστία Πιερίδων Μουσών ο πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. εξήρε την πολύπλευρη  δράση της σε όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού στον τόπο μας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην στήριξη της στον θεσμό των «Αικατερινείων».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο αναπληρωτής Δήμαρχος Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Χατζηκώστας, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων. Την παρουσίαση της εκδήλωσης επιμελήθηκε η κα Μαρία Σωτηριάδου(μέλος του Δ.Σ. του Ο.Π.Π.Α.Π.).



Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2011»

Γυναικών Μονόλογοι από την ιστορία, την κοινωνία, την τέχνη, την πολιτική θα παρουσιαστούν από το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Μέσα Γειτονιάς Λεμεσού το Σάββατο 12 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Φώτιος». 

Η παράσταση φέρει τον τίτλο «ΧΑΙΡΕ ΓΥΝΗ ……ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ».
Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Ανδρέας Ιακώβου, ο οποίος έχει επίσης επιμεληθεί τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης.
Μουσικοί Αυτοσχεδιασμοί με δύο κιθάρες: Ανδρέας Χατζηγεωργίου - Φίλιππος Φιλίππου.

Την κίνηση των ηθοποιών επιμελήθηκε ο Εύρος Ευρυπίδης.
Τεχνικοί ήχου/Φωτισμοί: Εύρος Ευρυπίδης - Θέμης Τιμοθέου.
Υποβολείο: Μαρία Γεωργίου.

Συμμετέχει η χορωδία του Συλλόγου Θρακών Κατερίνης.

 Την εκδήλωση επιμελείται η Μαρία Σωτηριάδου(μέλος Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !