12 Νοεμβρίου 2011

Τίτλοι οικοπέδων σε ακτήμονες της Δημοτικής Κοινότητας Βροντούς




180 τίτλοι οικοπέδων στη Δημοτική Κοινότητα Βροντούς, επιδόθηκαν σε κατοίκους της περιοχής από το Τμήμα Τοπογραφίας, Εποικισμού και Αναδασμού της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας, το απόγευμα της Τετάρτης, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Βροντούς παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου.

Πρόκειται για οικόπεδα οι δικαιούχοι των οποίων είχαν επιλεγεί με τη διαδικασία της κλήρωσης πριν από περίπου ένα χρόνο. 180 ακτήμονες κάτοικοι της Βροντούς παρέλαβαν τους τίτλους κυριότητας των οικοπέδων τους, μετά από περίπου 20 χρόνια γραφειοκρατίας που αποτέλεσε τροχοπέδη στη διανομή των εκτάσεων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Δημήτρης Τσιμήτρης, ο τέως Νομάρχης, Γεώργιος Παπαστεργίου, η Αντιδήμαρχος Δίου- Ολύμπου, Μαρία Τσιμήτρη, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βροντούς, Γεώργιος Πανωλής, ο κοινοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Βροντούς Δημήτριος Κορινιώτης, ο πρώην δήμαρχος Δίου, Δημήτρης Καραϊσκος, οι πρώην πρόεδροι της κοινότητας Βροντούς, Βασίλης Σπανός, , Γεώργιος Καλαϊτζής και Νικόλαος Καλαϊτζής, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας, Ευδοκία Γεωργίου- Κίτσιου και οι υπάλληλοι του Τμήματος Τοπογραφίας, Εποικισμού και Αναδασμού της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας, Μαρία Ζάγκου, Νίκος Μυλωνάς και Αθανασία Σαλαφουντίδου.

Για μια συγκινητική στιγμή έκανε λόγο η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. Η κ. Μαυρίδου τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας αποδείχθηκε συνεπής στο σημαντικό αυτό ζήτημα που ξεκίνησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας.

«Στόχος μας είναι να συγκρατήσουμε τον πληθυσμό της αγροτικής περιφέρειας στον τόπο καταγωγής του, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της Πιερίας και στην τόνωση του αγροτικού πληθυσμού» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Πιερίας και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να βοηθήσει και να ικανοποιήσει και άλλους κατοίκους της Βροντούς να αποκτήσουν το δικό τους οικόπεδο στο πλαίσιο άλλης διανομής.

Τη συνεργασία Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και Δήμου Δίου- Ολύμπου για τη διανομή και άλλων οικοπέδων σε κατοίκους της Βροντούς αξίωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Δημήτρης Τσιμήτρης, που ευχαρίστησε τόσο τον τέως Νομάρχη, Γιώργο Παπαστεργίου, για τις ενέργειές του όσο και το Τμήμα Τοπογραφίας, Εποικισμού και Αναδασμού της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας για το σπουδαίο έργο που έφεραν εις πέρας με επιτυχία.

Από την πλευρά του, ο τέως Νομάρχης, Γιώργος Παπαστεργίου, επεσήμανε ότι με την παράδοση των τίτλων κλείνει ένα κεφάλαιο , που ταλάνιζε για πολλά χρόνια τους κατοίκους της Βροντούς.

Ο κ. Παπαστεργίου κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν αναφέρθηκε σε όλους όσους ξεκίνησαν τη διαδικασία και συνέβαλαν στην επίσπευσή της αλλά και βοήθησαν στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων. Τέλος, ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της αρμόδιας υπηρεσίας της Π.Ε. Πιερίας και ευχήθηκε στους δικαιούχους να χαρούν τα νέα τους οικόπεδα.

Η Αντιδήμαρχος Δίου- Ολύμπου, Μαρία Τσιμήτρη, εξέφρασε την πρόθεση του δήμου να βοηθήσει στην παραχώρηση οικοπέδων και σε άλλους ακτήμονες.

Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι ο δήμος θα συντάξει μελέτη για την υδροδότηση των οικοπέδων και ζήτησε τη συνδρομή των μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για τη διάνοιξη των δρόμων.

Να σημειωθεί, ότι η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, είχε συνάντηση με 13μελή ομάδα ακτημόνων και πολιτικούς φορείς από τη Δημοτική Κοινότητα της Βροντούς με αντικείμενο το θέμα της αναδιανομής των οικοπέδων, στις 21 Ιανουαρίου 2011 στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !