12 Νοεμβρίου 2011

Κατερίνη: «Όχι» στο χαράτσι για τα ακίνητα

«Όχι» στο χαράτσι για τα ακίνητα


Ανοικτή Επιστολή του Αντώνη Μάντζιου Δημοτικού Συμβούλου Κατερίνης
Ο  Δήμος Κατερίνης να συμπαρασταθεί στους δημότες του
Όπως σας είναι γνωστό κατέφθασαν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ μέσα στους οποίους συνυπάρχει και το χαράτσι για τα ακίνητα. 

Μια έκτακτη εισφορά που γίνεται μόνιμη και αθροίζεται στις άλλες έκτακτες – μόνιμες φορολογικές επιβαρύνσεις των δημοτών μας κάνοντάς τες δυσβάστακτες στις πλάτες των δημοτών.
Και όλα αυτά σε μια οικονομία που βυθίζεται στις ύφεση και  την ανεργία,  με την παραπέρα αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων, την περικοπή των μισθών και το κουτσούρεμα των συντάξεων.
Θεωρώντας ότι ο Δήμος μας θα πρέπει να ενδιαφέρεται και να επιλαμβάνεται για όλα τα προβλήματα που αφορούν τον Δημότη,  καλούμε την Δημοτική μας Αρχή, τις Δημοτικές παρατάξεις αλλά και όλους τους δημοτικούς συμβούλους χωριστα για την αναζήτηση μέτρων προστασίας των δημοτών από την επιβολή του χαρατσιού των ακινήτων στους λογαριασμούς τους ΔΕΗ.
Προτείνουμε, αξιοποιώντας τη σχετική πείρα από άλλους Δήμους της Ελλάδας:
Να δώσει ο Δήμος σαφείς οδηγίες ώστε να μπορούν οι δημότες να πληρώνουν την ΔΕΗ  χωρίς το χαράτσι για τα ακίνητα.
Να παράσχει ο Δήμος μας Νομική Προστασία σε όσους δημότες αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι των ακινήτων.
Να συγκεντρώσει ο Δήμος όλους αυτούς τους λογαριασμούς και να ασκήσει ομαδική προσφυγή αλλά και ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ.
Να καλέσει τους  φορείς του δήμους αλλά και όλους τους  δημότες σε αλληλεγγύη μεταξύ τους, στην οργάνωση του αγώνα τους ώστε κανείς δημότης να μην στερηθεί το ηλεκτρικό ρεύμα επειδή δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή να πάρει άμεσα μέτρα στην κατεύθυνση της υποστήριξης των δημοτών που δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι των ακινήτων.
Καλούμε τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρουν το θέμα προς συζήτηση στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο.
Καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους να συμπαρασταθούμε όλοι μαζί στους μη έχοντες συνδημότες μας.
Καλούμε τους δημότες μα την μαζική τους παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τους οργανωμένους αγώνες τους, την αλληλεγγύη τους,  να διεκδικήσουν από την Δημοτική Αρχή να συμπαρασταθεί στον δίκαιο αγώνα τους και να μην επιτρέψουν καμιά διακοπή ρεύματος σε δημότες που δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !